In English
Plantation Pineapple
  • Art.nr: 80524
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 369 kr
  • Alk.halt: 40 %

Plantation Pineapple Rum – Destillerad med färsk ananas

Plantation Pineapple Rum är en smakrik och mångsidig dryck som kan höja smakupplevelsen i dina drinkar till en ny nivå. Med sin subtila sötma, med toner av mogen ananas, ger rommen en unik twist till många klassiska cocktails. Du hittar den i Systembolagets fasta sortiment i utvalda butiker. Finns även i beställningssortimentet.

Passar till

Dish icon

Aperitif

Dish icon

Avec

Plantation Pineapple Rum – Med tydlig karaktär av ananas

Plantation Pineapple Rum har en karaktäristisk ananassmak som kommer från färsk ananas som plockas, skärs och skalas för hand. Smaken utvinns från skal och frukt genom infusering och lagring. Precis som Plantations övriga romsorter är Plantation Pineapple givetvis dubbellagrad. Första lagringen sker på Barbados, i tre år på bourbonfat. Slutlagringen är tre månader på Cognac Ferrand-fat.

Plantation Pineapple rum har en intensiv och fruktig doft med toner av mogen ananas, persika, apelsin, plommon, marsipan och vanilj. Smaken är koncentrerad med söta ananastoner och inslag av rostade, rökiga honungsbitar, äppelskal, kaffe, peppar, karamell, kryddnejlika, kanel och kokosnöt. Avslutningen är lång och komplex.

PLANTATION PINEAPPLE Airmail

Den klassiska drinken Airmail är en hyllning till den amerikanska flygposten som trafikerade de karibiska öarna mellan 1911 fram till slutet av 50-talet. Den innehåller rom, honung, limejuice och Champagne. I vår version använder i oss av Plantation Pineapple och mousserande vin.

Plantation Pineapple Rum

INGREDIENSER

3 cl Plantation Pineapple Rum
2 cl limejuice
1,5 cl honungsvatten
*Honungsvatten
*6–7 cl mousserande vin

GÖR SÅ HÄR

Skaka alla ingredienser utom det mousserande vinet med is i en shaker.
Sila drinken i ett champagneglas och toppa upp med mousserande vin.
Tips! Om du inte har en shaker kan du använda en syltburk med lock. Det viktiga är att du skakar drinken hårt med mycket is.


*Honungsvatten
2 dl flytande honung
0,5 dl kokande vatten
Koka upp vattnet, och blanda med honungen. Rör om tills det är väl blandat.

Plantation Pineapples karaktäristiska ananassmak kommer från färsk ananas som plockas, skärs och skalas för hand. Smaken utvinns från skal och frukt genom infusering och lagring. Precis som Plantations övriga romsorter är Plantation Pineapple givetvis dubbellagrad.

Hugo Simberg

Brand manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Intensiv och fruktig med toner av mogen ananas, persika, apelsin, plommon, marsipan och vanilj.
  • Smak
  • Koncentrerad med söta ananastoner och inslag av rostade, rökiga honungsbitar, äppelskal, kaffe, peppar, karamell, kryddnejlika, kanel och kokosnöt.
  • Avslut
  • Avslutningen är lång och komplex.

Plantation Rum

Plantation Rum är resultatet av ett nära samarbete mellan den franska Maison Ferrand och de bästa romproducenterna i Karibien samt Syd- och Centralamerika, som noggrant väljer ut rom från respektive destilleri. Rommen mognadslagras i produktionsregionen och skeppas sedan över till Frankrike för den slutliga förädlingen. Hantverksarbetet och den särskilda dubbellagringen har gett Plantation och ägaren Alexandre Gabriel en oerhört aktad ställning i dryckesvärlden och de är idag närmast kultförklarade.

Läs mer om Plantation Rum Link icon