In English

Plantation hyllar hantverk i nytt designprojekt: Plantation The Craft Collection

Plantation har tillsammans med konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastian Mateu tagit fram Plantation The Craft Collection. I linje med Plantations egna kvalitetsarbete är designprojektet tänkt att lyfta gediget hantverk.

Klicka här för att beställa

I en tid då slit och släng präglar vår livsstil och konsumtion syftar projektet till att istället lyfta innebörden av gediget hantverk. Tanken är att visa vad kvalitet innebär i form av njutning och hur något som får ta tid att skapa ger oss en djupare mening. Sebastian Mateu har formgivit och producerat Plantation The Craft Collection. Han är utbildad på Carl Malmstens skola, där han idag även är verksam som lärare. Genom åren har Sebastians arbeten prisbelönats i både Spanien, Sverige och Chile. År 2018 tilldelades han exempelvis det stora stipendiet för unga konstnärer från Svenska Frimurare Ordern. Plantation har i sin tur en historia av att arbeta med kvalitativ förädling av råvaror, smak och karaktär. För dem står disciplin och hantverk alltid i centrum.

Samarbetet med Sebastian Mateu är ett sätt för Plantation att utforska och lyfta hantverkets betydelse ur ett bredare perspektiv. Kollektionen består av dryckesförvaring med tillhörande spelask innehållande domino och kortlek och är tillverkad i begränsad och signerad upplaga. Alla askar är tillverkade av Sebastián Mateu. Försäljningen sker via hemsidan www.plantationcollection.se från och med 11 juni 2021. Plantation stödjer gediget hantverk i alla former och vi har därför valt att skänka överskottet till hantverksprojektet Kulturgatan, som är grundat av stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors.

Rom från Plantation