In English

Visste du att pinnen som gett vinet dess namn i själva verket är en bit av vinrankan? Till varje flaska beskärs den och binds fast för hand. En stolt tradition som Cantina Zaccagnini har haft sedan den första flaskan buteljerades för över 40 år sedan.

  • Art.nr: 3023
  • Volym: 3000 ml
  • Pris: 299 kr
  • Alk.halt: 13 %

Pinnvinet Cantina Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo på box

Pinnvinet Cantina Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo är gjort på ekologiskt odlade druvor från vingårdar i den vackra bergsregionen Abruzzo i Italien. Det här är ett riktigt skolboksexempel på den lokala druvsorten montepulciano. Doften bjuder på mörka körsbär, viol och nymalen peppar. Smaken är lättsamt välbalanserad med frisk syra, mjuka tanniner och ett fruktigt avslut.

  • Art.nr: 2390
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 119 kr
  • Alk.halt: 13 %

Pinnvinet Cantina Zaccagnini Montepulciano d’Abruzzo på flaska

Det röda pinnvinet är som gjort för regionens lokala anrättningar som pasta med tomatbaserad sås eller grillspett på lamm med färskpressad citron. Charkuterier, vällagrade ostar och husets pizza är också utmärkta val.

  • Art.nr: 70297
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 119 kr
  • Alk.halt: 12 %

Pinnvinet Cantina Zaccagnini Pecorino

Det vita pinnvinet Cantina Zaccagnini Pecorino är ett ekologiskt vin gjort på den lokala druvan pecorino. Vinet är som gjort för regionens klassiska anrättningar som crudo med olivolja och citron, grillad fisk eller skaldjur med färska örter. Vällagrade ostar och pasta vongole är också utmärkta val.

För att tillverka ekologiska viner behöver både jordbruket och framställningen uppfylla särskilt krav. Vinodlingen ska bedrivas utan konstgödsel och syntetiska bekämpningsmedel samt genomgå en tre år lång konverteringsperiod, innan certifiering kan ske. Inom EU finns det dessutom begräsningar för hur mycket svavel, tillsatser och processhjälpmedel som får användas.

Anledningen till att vin och mat från samma ursprung ofta passar så bra ihop är att klassiska vinländer i allmänhet och Italien i synnerhet har en lång tradition av vin som måltidsdryck. Maten har anpassats efter vinet och vinet efter maten i en naturlig symbios.

Cantina Zaccagnini

Cantina Zaccagninis vingårdar ligger i hjärtat av Bolognano i vackra Abruzzerna. Vingården grundades i slutet av 1970-talet och har på dessa år växt från ett litet familjeföretag till ett modernt vineri. Det fokuserade kvalitetsarbetet är dock sig likt. Cantina Zaccagnini arbetar med lokala druvor som uttrycker den bergiga regionens unika terroir.

Läs mer här Link icon