In English
Nashville Stories
  • Art.nr: 55855
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 101 kr
  • Alk.halt: 12 %

Nashville Stories Organic White – Jill Johnson presenterar ekologisk nyhet

Nashville Stories Organic White är ett torrt, fruktigt och ekologiskt vitt vin från Frankrike. Det passar utmärkt till skaldjur och fräscha sallader med sin smakprofil full av päron, äpple, ananas och lime. Vinet finns nu tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Passar till

Dish icon

Fågel

Dish icon

Grönsaker

Dish icon

Skaldjur

Nashville Stories Organic White – torrt, fruktigt och ekologiskt vitt vin från Frankrike

I våras fyllde den älskade countryartisten Jill Johnson 50 år, och jubileumsfirandet är i full gång. Efter den framgångsrika premiären av jubileumsshowen ”Simply The Best” förlänger Jill sommaren med lanseringen av sitt helt nya vin, Nashville Stories Organic White.

Detta torra och ekologiska vita vin är det senaste tillskottet i den egna vinkollektionen Nashville Stories. Vinserien är inspirerad av Jills minnesvärda upplevelser i musikens hemstad, Nashville, där musik, gemenskap, mat och dryck spelar en central roll. Här dricker man gärna friska vita viner, väl kylda.

Som utbildad sommelier har Jill varit drivande i framtagningen, där närhet och ekologi har varit prioriterade faktorer. Vinet tillverkas i södra Frankrike och är gjort på några av hennes gröna favoritdruvor, nämligen sauvignon blanc, chardonnay och viognier.

Doftnoterna består av saftiga päron, mogen citrus och aromatisk vit persika vilket ger en fin balans av syrlighet i kombination med naturlig sötma från frukten. Smaken har toner av saftiga päron, krispigt äpple, syrlig lime och en hint av färsk ananas. Vinet har en fin citruston och en krispig avslutning, vilket gör att det passar perfekt till soliga sommardagar.

Vinet passar lika bra till mingel och musik såväl som till mat. Den friska smaken gör att det passar väl till fisk och framför allt till skaldjur. Vinet kan även med fördel avnjutas till vit fisk, kyckling, sallader och chèvre chaud. Serveras bäst väl kylt vid 8-10 grader.

Det är otroligt kul att jag återigen har fått möjligheten att skapa ännu ett fantastiskt vin till Nashville Stories-familjen. I smakutvecklingen så letade jag efter en sauvignon blanc i europeisk stil med mer citrus och päron. Extra kul att viognier, en av mina andra favoritdruvor ingår i blenden, även om den bara utgör en liten del. Det ger både vinet mer karaktär och rundar av med en tropisk touch.
Nashville Stories

Jill Johnson

Artist och Sommelier

  • Doft
  • Saftiga päron, mogen citrus och aromatisk vit persika.
  • Smak
  • Toner av saftiga päron, krispigt äpple, syrlig lime och en hint av färsk ananas.
  • Avslut
  • Fin citruston med ett krispigt avslut.

Nashville Stories

Nashville Stories är smakfulla viner som passar tillfällen där gemenskap, mat och musik står i centrum. Vinerna är omsorgsfullt utvalda av artisten Jill Johnson och är inspirerade av hennes matupplevelser, minnen och speciella ögonblick från livet. Nashville Stories viner står för kvalitet, smak och känsla.

Läs mer om Nashville Stories Link icon