In English

Livesänd romprovning med Plantation

Äntligen dags för romprovning! Plantation Rum och ägaren Alexandre Gabriel har blivit världsberömda för sina hantverksprodukter och särskilda dubbellagring. Vi tycker att de är värda en egen uppvisning och bjuder därför in till livesänd provning 14 april där vi provar sex olika romsorter. Fiffigt nog finns alla i blandlådan Plantation Experience box.

Alexander Gabriel driver och äger cognacshuset Maison Ferrand sedan många år. Han och hans tre märken Plantation Rum, Ferrand Cognac och Citadelle Gin har fått en oerhört aktad ställning i dryckesbranschen. Plantations kvalitetsarbete utmärks av Alexandres särskilda metod att välja ut de bästa faten och sedan låten rommen mognadslagra i två stadier: först i det land där rommen destillerats och sedan i Frankrike. En perfekt kombination av respekt för terroir, destillation och lagring. Välkommen på en livesänd provning där vi provar resultatet tillsammans! Provningsledare är Aurélie Maumus. Aurélie har varit verksam inom vin- och spritindustrin i nio år, där hon arbetat som exportchef och varumärkesambassadör i Kina, USA, Chile och Frankrike. Hon en del av Maison Ferrand-familjen sedan augusti 2018. Med på provningen är även Spring Wine & Spirits Hugo Simberg, produktchef för Plantation och vår egna spritguru.

Livesänd provning med Spring Wine & Spirits och Plantation
Onsdag 14 april kl 19.00

Vi kör provningen via Teams. Det kostar ingenting att delta men du måste ha fyllt 25 år.
Anmäl dig till provningen genom att maila till springnews@springwine.se
Är ni flera som vill prova ihop räcker det att en i sällskapet anmäler sig.
Vi skickar ut provningens länk via email på förmiddagen den 14 april. Självklart är du välkommen att delta även om du bara vill lyssna. Med rom, utan rom – du bestämmer själv! Vill du prova rom tillsammans med oss vill vi påminna om att ta fram glas och hälla upp rommen innan provningen börjar. Varmt välkommen!Alk.halt: 41% vol. | Art.nr: 11426 | Volym: 6 fl à 100 ml 600 ml | Pris 489 kr
Finns i 316 butiker

Klicka här för att beställa

Plantation Experience Box är perfekt för provning. Lådan innehåller sex olika romsorter som visar vilket brett utbud av rom det finns att njuta av. I sann plantationanda är alla sex romsorter dubbellagrade: först i sitt ursprungsland och sedan en andra gång hos Maison Ferrand i Frankrike.  

 Plantation Experience box innehåller:

• Plantation 3 Stars: en ljus rom som är blandning av rom från Jamaica, Barbados och Trinidad. Daiquiris bästa kompis.

• Plantation Original Dark: en blandning av rom från Jamaica och Barbados. Har lagrats på Barbados i 1-3 år och på Jamaica i 10-15 år, slutligen har den blandats och lagrats i Frankrike i 3-6 månader. En kryddig rom med inslag av torkad frukt.

• Plantation Grand Reserve: en rom från Barbados som har lagrats minst 1-3 år i bourbonfat på Barbados och sedan 1 år i Frankrike. En riktig publikfriare med nyanserade toner av arrak och vanilj. 

 Plantation Gran Añejo: här har vi elegans och djup i en faktiskt alldeles ypperlig blandning från Guatemala och Belize. Först lagrad i Guatemala i 3 år, sedan i Belize 4-6 år och slutligen i 1 år i Frankrike. 

• Plantation Xaymaka Special Dry: en rom i klassisk jamaikansk stil med intensiva smaker. Lagringen har skett 1-3 år på Jamaica och 1 år i Frankrike. 

• Plantation XO 20th Anniversary: här har vi verkligen det bästa som Barbados har att erbjuda. 20th Anniversary har dubbellagrats på Barbados 8-15 år och ytterligare 2-10 år i Frankrike. Här lär vi oss vad intensitet, djup och balans är.

Plantation Rum
När Alexandre Gabriel upptäckte hur många romsorter och uttryck den karibiska övärlden ruvade på så började han att sälja några av sina begagnade cognacsfat till de romdestillerier som hade hamnat på hans radar.  

– Varje ö har sina egna smaker. Jag älskar autentiska produkter som fångar personligheten och platsen där de produceras. Jag fascinerades tidigt av den närmast överdådiga mångfalden i Karibien. Det var en ren lycka att få smaka på de bästa romfaten från de olika öarna och upptäcka hur skillnaderna i jäsning och destillering skapade så olika resultat. Det var då jag såg möjligheterna. Jag funderade på vad jag och mitt team skulle åstadkomma om vi använde de metoder vi kände så väl från cognacslagringen. Det var så Plantation föddes”, berättar han. Läs mer om Plantation här.