In English

Lär känna vår nya producent Chavin

Vi på Spring Wine & Spirits är fantastiskt glada över att få välkomna den franska producenten Chavin till oss och vår vinportfölj! Chavin är en av Frankrikes mest innovativa producenter med tydligt hållbarhetsfokus. Vi börjar samarbetet med att få presentera ett helt nytt vin från Languedoc i Systembolagets fasta sortiment.

Chavins ursprung

Chavin är en av Frankrikes mest innovativa vinproducenter. De håller till i Béziers, söder om Montpellier i Languedoc i södra Frankrike och vinernas ursprung är några av landets soligaste appellationer: Côtes de Gascogne, Pays d’Oc Languedoc-Roussillon och Côtes de Provence. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 hon köpte mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Mathilde Boulachin

Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i International Wine Business och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. Hon har till och med arbetat på vinimportör i Stockholm. Hon köpte upp mark i Languedoc med en vision om att göra vin i tiden, med tydlig adress och hållbar produktion. Namnet Chavin hittade hon faktiskt på själv. Hon visste att hon inte ville göra vin under eget namn, utan valde i stället ett namn som innehöll ordet vin och hade tydligt fransk adress.

hållbarhet

Allt arbete präglas av ett tydligt hållbarhetsfokus och en respekt för till natur, miljö och människa. Det har resulterat i att de flesta vinerna är ekologiskt certifierade och portföljen bjuder även på flera alkoholfria alternativ samt viner med lägre alkoholhalt. De transporterar sina viner med tåg, planterar träd för att kompensera utsläpp, använder lättviktsflaskor och har installerat solceller. Arbetet har bland annat belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

  • Art.nr: 2815
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 119 kr
  • Alk.halt: 13 %

Chavin Languedoc Cuvée Réserve

Nu lanseras det vita vinet Chavin Languedoc Cuvée Réserve i Systembolagets fasta sortiment. Vinet är ett terroridrivet och matvänligt exemplar som visar upp den franska söderns soliga och charmiga frukt i kombination med havets fläktande fräschör och syra. Vinet finns på hyllan från och med 1 mars. Läs mer om det nya vinet HÄR

Chavin är en av Frankrikes mest innovativa producenter med tydligt hållbarhetsfokus. Vi är överlyckliga över vårt nya samarbete med dem och att vi får börja med att presentera detta ursprungstypiska och matvänliga vin för svenska vinkonsumenter!
Linda S

Linda Skalberg

Produktchef för franska viner på Spring Wine & Spirits