In English
Knock Knock Red Blend
  • Art.nr: 76515
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 69 kr
  • Alk.halt: 12,5 %

Knock Knock Red Blend – Nyhet i Beställningssortimentet

Knock Knock Red Blend är ett modernt spanskt vin med en medelfyllig och rund smak som balanserar fin friskhet med toner av röda bär och choklad. En silkeslen och fruktig smaksensation som tar dig direkt till valfri uteservering i Valencia! Knock Knock representerar en nytänkande inställning till vin, riktad till de intresserade och nyfikna som räknar med det oväntade! Det prisbelönta vinet finns nu äntligen tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Passar till

Dish icon

Buffé

Dish icon

Fågel

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Ost

Knock Knock Red Blend – En silkeslen och fruktig smaksensation från Spanien

Knock Knock Red Blend representerar en nytänkande inställning till vin, riktad till de intresserade och nyfikna som räknar med det oväntade! Den spanska producenten Bodegas Torre Oria strävar efter att erbjuda ett vin som sticker ut och utmanar gängse normer, självklart utan att avvika från vinets grundläggande kvalitet. Som etiketten antyder anspelar vinet på sagan om Rödluvan och vargen (Caperucita Roja på spanska). Det prisbelönta vinet har gjort succé i hemlandet och finns nu äntligen tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Knock Knock är en spännande blend av tempranillo-druvor, välkända för sina fruktiga och kryddiga nyanser, tillsammans med shiraz-druvor som bidrar med en mörkfruktig karaktär. Vinifieringstekniken fokuserar på att behålla vinets friskhet och fruktighet genom att pressa och jäsa druvorna under kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Det ger ett modernt och ungt vin som är bäst att avnjutas nu. Resultatet är en silkeslen och fruktig smaksensation som tar dig direkt till valfri uteservering i Valencia!

I glaset framträder en kryddig doft som blandas med toner av röda frukter och choklad. Smaken präglas av fruktiga toner och en silkeslen eftersmak.

Knock Knock är inte bara ett ypperligt sällskapsvin, det kompletterar även en rad rätter, från pizza till pasta och matiga sallader, vilket gör det till det perfekta valet för olika tillfällen och smaker. Självklart är vinet även en perfekt kompis till paella och diverse tapas. Här kommer Vargen!

Vinifieringstekniken fokuserar på att behålla vinets friskhet och fruktighet genom att pressa och jäsa druvorna under kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar. Det ger ett modernt och ungt vin som är bäst att avnjutas nu. Resultatet är en silkeslen och fruktig smaksensation som tar dig direkt till valfri uteservering i Valencia!
li_berger

Li Berger

Brand manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Kryddig doft som blandas med toner av röda frukter och choklad.
  • Smak
  • Fruktig med angenäma toner av röda bär.
  • Avslut
  • Lekfull balans mellan frukten och de silkeslena tanninerna.

Bodegas Torre Oria

Torre Oria är beläget i den spanska regionen Utiel-Requena. Bodegan grundades 1897 av familjen Oria de Rueda och är en av de mest prestigefyllda vingårdarna i Valencia. Familjen Oria de Rueda bedrev silkeshandel under slutet av 1800-talet med betydande framgång. När silkesindustrin började avta tog familjen det strategiska beslutet att omvandla sin verksamhet till vinproduktion.

Läs mer om Bodegas Torre Oria Link icon