In English

Jura 18 Years Old – En komplex och kryddig whisky med lätta rökiga toner

Jura 18 Years Old har mognat i arton långa år i amerikanska bourbonfat och blivit förfinad i Premier Grand Cru Classé Bordeaux-fat! Det skapar en unik whisky som verkligen har åldern på sin sida.

Klicka här för att köpa/beställa

Alk.halt: 44% vol. | Art.nr: 427 | Volym: 700 ml | Pris 699 kr

Jura är en liten ö i den skotska ögruppen Hebriderna, lika vacker som avlägsen. Ön har ett mikroklimat som lämpar sig väl för whiskytillverkning. Jura är mer än en whisky, det är en del av öns historia, skapad av människor med sann passion för whiskytillverkning.

Efter 18 år i amerikanska bourbonfat slutlagras denna whisky på fat som tidigare innehållit Premier Grand Cru Classé Bordeaux. Resultatet är en fyllig och smakrik whisky med mild fatkaraktär och lätta rökiga toner.

Doften är stor och komplex med toner av dadlar, katrinplommon, kola, vaniljkräm och choklad. Allt åtföljt av en lätt rökig ton.

Jura 18 Years Old består av 90% unpeated och 10% peated. Smaken är maltig och komplex med toner av kryddor och mörka skogsbär. I toppen av smakpaletten samsas vildhallon och jordgubbar. I botten ligger toner av mörk choklad och vanilj med lätta rökiga toner som rundar av smaken.

Jura Whisky är en klassisk producent som ligger många whiskyfantaster varmt om hjärtat. Destilleriet grundades redan 1810 men förföll under världskrigen i takt med att ön avfolkades. Det fick nytt liv 1963 när markägarna engagerade master blender Charles MacKinlay och destilleridesignern William Delme-Evans.

Klicka här för att köpa/beställa