In English
Dark Horse Buttery
  • Art.nr: 113907
  • Volym: 2000 ml
  • Pris: 235 kr
  • Alk.halt: 14,5 %

Dark Horse Buttery Chardonnay – Succévinet i ny förpackningstorlek

Dark Horse Buttery Chardonnay följs nu upp av ytterligare en förpackningsstorlek. Den 1 december lanseras Buttery Chardonnay i en praktisk tvålitersbox. Innehållet är detsamma med den framträdande ekfatskaraktären i vinet med toner av brynt smör, rostat bröd, vanilj och macadamianötter. Avnjut de smöriga tonerna till smakrika fisk- eller skaldjursrätter gärna tillsammans med smörbaserade såser som hollandaise eller beurre blanc.

Passar till

Dish icon

Buffé

Dish icon

Fågel

Dish icon

Fisk

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Skaldjur

Dark Horse Buttery Chardonnay i en praktisk tvålitersbox

Dark Horse Buttery Chardonnay lanserades i våras efter konsumentinsikten om att den smöriga smakprofilen som ofta återfinns i vissa chardonnayviner, var något som efterfrågades på marknaden. Succén lät inte vänta på sig och nu följs lanseringen upp med ytterligare en förpackningsstorlek med samma smöriga noter.

Den djärva och fylliga Dark Horse Buttery Chardonnay är skapad av särskilt utvalda chardonnaydruvor. Dark Horse egen vinmakare Beth Liston väljer sedan med omsorg ut rätt aromatisk jäst för att förstärka uttrycket av frukten i vinet. Den malolaktiska jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar med amerikanska och franska ekstavar. Det är här, under den malolaktiska jäsningen som de smöriga tonerna skapas. Slutligen lagras vinet i minst 8 månader på sin jästfällning för att uppnå den karaktäristiska, rika och krämiga smakprofilen.

Resultatet är en fruktig chardonnay med tydlig ekfats-karaktär. Rika lager av brynt smör ackompanjeras med vanilj, kardemumma, rostat bröd och macadamianötter. Sedan kommer ljusare undertoner med inslag av gula äpplen, ananas, och apelsin.

Vinet serveras med fördel vid 10-12°C till smakrika fiskrätter eller ljust kött, gärna till grillat. Krämiga ostar såsom brie, kryddiga hårdostar som parmesan eller comté, smörstekta grönsaker. Skaldjur och gräddbaserade såser som beurre blanc eller hollandaise passar också utmärkt med de underbart smöriga tonerna i detta vin.

Den djärva och fylliga Dark Horse Buttery Chardonnay är skapad av särskilt utvalda chardonnaydruvor. Dark Horse egen vinmakare Beth Liston väljer sedan med omsorg ut rätt aromatisk jäst för att förstärka uttrycket av frukten i vinet. Det lagras i minst 8 månader på sin jästfällning för att uppnå den karaktäristiska, rika och krämiga smakprofilen.
Mobach

Michael Mobach

Brand Manager på Spring Wine & Spirits

  • Doft
  • Fruktig doft med tydlig fatkaraktär med inslag av ananas, päron, vanilj och brynt smör.
  • Smak
  • Tydlig fatkaraktär med inslag av ananas, kokos, vanilj, brynt smör, kokos, och rostat bröd.
  • Avslut
  • Lång eftersmak med tydlig smörig fatkaraktär.

Dark Horse Winery

Dark Horse winery drivs av vinmakaren Beth Liston, en infödd Central Coast-tjej som har jobbat i vinindustrin sedan hon fyllde 21 år. Filosofin med Dark Horse-vinerna är att överträffa konsumenternas förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. Beth Liston och kollegorna i Dark Horse-teamet använder sig av en noga avvägd blandning av traditionellt och tekniskt innovativt vinmakeri. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta-området i Kaliforniens inland, ca 1½ timme från San Francisco. Vinerna har blivit populära för sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.

Läs mer om Dark Horse Winery Link icon