Dark Horse Buttery Chardonnay har en tydlig ekfatskaraktär med toner av brynt smör, rostat bröd, vanilj och macadamianötter. Vinets smöriga och krämiga profil är som gjord för smakrika fiskrätter, allra helst med smörbaserade tillbehör.
Buffé
Fågel
Fisk
Fläsk
Dark Horse Buttery Chardonnay serveras med fördel vid 10-12°C till smakrika fiskrätter eller ljust kött. Gärna till grillat! Vinets smöriga och krämiga smakprofil gifter sig även med smakrika ostar, smörstekta grönsaker eller skaldjur med smörbaserade såser som beurre blanc eller hollandaise.
Vinmakare på Dark Horse Winery
Dark Horse Buttery Chardonnay är gjord på utvalda chardonnaydruvor från vingårdar i Kalifornien. Ansvarig vinmakare är Beth Liston.
Vinet får sina smöriga toner från malolaktisk jäsning och får även vila på sin jästfällning i minst åtta månader för att uppnå den karaktäristiskt rika och krämiga smakprofilen.
Resultatet är en fruktig chardonnay med tydlig ekfatskaraktär. Rika lager av brynt smör, vanilj, kardemumma, rostat bröd, macadamianötter ackompanjeras av fruktiga toner som gula äpplen, ananas och päron.
Om producenten
Amerikanska Dark Horse Winerys chefsvinmakare Beth Liston är uppvuxen på Kaliforniens Central Coast och har jobbat i vinindustrin sedan hon var 21 år. Hennes vision med Dark Horse är att överträffa konsumentens förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. I vineriet använder Beth och kollegorna en noga avvägd blandning av tradition och teknisk innovation. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta i Kaliforniens inland, cirka en och en halv timme från San Francisco. Vinerna har blivit enormt populära tack vare sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.
Läs mer om Dark Horse Winery