In English
  • Art.nr: 50250
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 305 kr
  • Alk.halt: 44 %

Citadelle – Unik fransk gin

Prisbelönta och stilbildande Citadelle Gin från Frankrike är en del av den trend med hantverksgin som har tagit dryckesvärlden med storm. Citadelle arbetar bara med naturliga ingredienser och resultatet är en elegant och klassisk gin som fulländar en GT eller valfri cocktail. Du hittar den i utvalda butiker och kan beställas till Systembolagets samtliga butiker och ombud.

Prisbelönta Citadelle Gin från Frankrike är hyllad för sin klassiskt torra och eleganta stil. Destilleriet ligger vid Château de Bonbonnet i Cognac och på egendomen växer de hundratals enbärsbuskar som används för Citadelles karaktäristiska signatursmak. Enbären ackompanjeras av 18 andra naturliga kryddor och örter och tillsammans skapar de den eleganta och balanserade smak som är utmärkande för Citadelle. Doft och smak domineras förstås av enbär, tätt följt av uppfriskande citrus, en exotisk kryddighet av muskot och berberpeppar samt söta toner av lakrits, kardemumma, stjärnanis och blommor som viol och blåklint.

För att få fram de rena smakerna använder Citadelle Gin en patenterad metod. Deras progressiva infusionsmetod går ut på att infusera alkoholen med ingredienserna vid olika alkoholhalt, för att utvinna bästa smak ur varje ingrediens. Infusionen sker under tre till fyra dagar. Den patenterade metoden ger Citadelle en helt egen karaktär, som sedan förstärks genom destillation över öppen eld i små kopparpannor.

Citadelle Gin Original är klassisk och elegant gin. Dess torra, citrusfriska smak och karaktäristiska enbärston gör den oerhört användbar. Citadelle hyllas kontinuerligt av kritiker och har blivit flerfaldigt prisbelönt vid internationella tävlingar.

Citadelle Gin

Citadelle Gin kommer från Château de Bonbonnet i Cognac i sydvästra Frankrike. Destilleriets signum är deras unika infuseringsmetod och deras arbete med naturliga ingredienser. Grundare är master distiller Alexandre Gabriel, som även äger Plantation Rum och Cognac Ferrand.

Läs mer här Link icon