In English

Citadelle – Unik fransk Gin tack vare sin patenterade metod

Den 22 februari landar Citadelle slottsgin i Systembolagets beställningssortiment. Det är en stilbildande gin som för snart 30 år sedan var en del i den våg av hantverksgin som har tagit dryckesvärlden med storm. Citadelle hyllas kontinuerligt av kritiker och har blivit flerfaldigt prisbelönt vid internationella tävlingar.
Alk.halt: 44% vol. | Art.nr: 50250 | Volym: 70 cl | Pris 299 kr

Klicka här för att beställa

Allting börjar på Château de Bonbonnet, denna unika byggnad beläget i Sydvästra Frankrike. Här växer hundratals enbärsbuskar, en av signatursmakerna för Citadelle Gin och som sedan som byggs på med flera ytterligare olika kryddor och örter. För att säkerställa kvaliteten på ingredienserna man använder har man som målsättning att odla så mycket av dem man kan i närområdet till Château de Bonbonnet.
Det finns tre signatursmaker som är grunden av Citadelle Gins smakpalett

Citadelle använder sig av en patenterad metod för att få fram smakerna i ginen, detta sker genom en progressiv infusionsmetod som går ut på att man infuserar alkoholen med de 19 olika ingredienserna vid olika alkoholhalter innan destillering, allt för att få fram maximalt med smak av alla ingredienser. Infusionen sker under 3 till 4 dagar beroende på vad som krävs för att kunna utvinna mest smak, detta är en väldigt viktigt för att Citadelle ska få fram sin unika smakprofil. Sedan sker destilleringen i små kopparpannor över öppen eld för att utveckla dess fylliga smakkaraktär

Citadelle Gin Original har en balanserad och elegant smak, som är mjuk och ligger kvar länge i munnen. Med sina 44 % alkohol ger det en blandning av intensitet och finess i sin framtoning.

Klicka här för att beställa