In English

Citadelle – Unik fransk gin

Citadelle Gin

Prisbelönta Citadelle är en stilbildande gin från Frankrike och en del av den hantverksgin som har tagit dryckesvärlden med storm. Du hittar den i Systembolagets beställningssortiment och i utvalda butiker.

Nr 50250 | 301 kr | 44% vol. | 70 cl | <0,3 g/100ml

Klicka här för att beställa

Allting började på Château de Bonbonnet i sydvästra Frankrike. Här växer hundratals enbärsbuskar, en av Citadelle Gins signatursmaker. Enbärssmaken byggs på med flera ytterligare kryddor och örter enligt patenterad metod. För att säkerställa kvaliteten på ingredienserna är målsättningen att odla så mycket som möjligt i närområdet till Château de Bonbonnet. Det finns tre signatursmaker som är grunden av Citadelle Gins smakpalett:

Enbär – Citadelles grundstomme, som odlas precis intill destilleriet
Citrus – som kompletterar enbären med uppfriskande toner
Exotiska toner – fördjupar smaken med kryddor som peppar och muskot

Citadelle Gin använder sig av en patenterad metod för att få fram smakerna. Det är en progressiv infusionsmetod som går ut på att man infuserar alkoholen med de 19 olika ingredienserna vid olika alkoholhalter innan destillering, allt för att få fram maximalt med smak av alla ingredienser. Infusionen sker under tre till fyra dagar beroende på vad som krävs för att kunna utvinna mest smak, vilket är väldigt viktigt för att Citadelle ska få fram sin unika smakprofil. Sedan sker destilleringen i små kopparpannor över öppen eld för att utveckla dess fylliga smakkaraktär.

Citadelle Gin Original har en balanserad och elegant smak, som är mjuk och ligger kvar länge i munnen. Med sina 44 procent alkohol ger det en blandning av intensitet och finess i sin framtoning.

För detta hyllas Citadelle kontinuerligt av kritiker och har blivit flerfaldigt prisbelönt vid internationella tävlingar.

Klicka här för att beställa