In English
  • Art.nr: 85217
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 349 kr
  • Alk.halt: 41,7 % vol.

Citadelle Rouge

Nu lanseras äntligen Citadelle Rouge i Sverige! En fransk hantverksgin med naturlig smaksättning av röda bär och rabarber. Prisbelönta och stilbildande Citadelle är en del av den trend med hantverksgin som har tagit dryckesvärlden med storm och Citadelle Rouges eleganta bärighet är perfekt i en GT eller somrig cocktail. Du hittar den i Systembolagets beställningssortiment.

Citadelle Rouge – fransk hantverksgin naturligt smaksatt med röda bär och rabarber

Prisbelönta Citadelle Gin från Frankrike är hyllad för sin klassiskt torra och eleganta stil. Nu lanserar de Citadelle Rouge, där originalets recept har fått komplement av röda bär och uppfriskande rabarber. Precis som Citadelle Original är Citadelle Rouge enbart smaksatt med infusering av naturliga ingredienser. Resultatet är en ren, torr och fruktig gin med tydlig bärighet som matchas upp av rabarberns fräschör. Citadelle Rouge är gjord för att lyfta och fullända en klassisk Gin och Tonic, men är även en fullträff i bäriga cocktails. Den är helt enkelt allt du behöver för en läskande sommardrink med bärig twist.

Citadelle Gin kommer från Château de Bonbonnet i Cognac och den karaktäristiska enbärstonen kommer från egendomens egna enbärsbuskar. Citadelle Rouge är smaksatt med samma naturliga ingredienser som Citadelle Original, men har kompletterats med fem ytterligare komponenter.

Citadelle Rouge är därför gjord på 24 olika naturliga ingredienser: enbär, irisrot, mandel, fänkål, stjärnanis, citronskal, apelsinskal, kardemumma, viol, muskot, koriander, cubebpeppar, cassia, lakrits, sichuanpeppar, angelikarot, kummin, kanel, rabarber, tranbär, blåbär, hallon och svarta vinbär.

För att få fram de rena och utmärkande smakerna använder Citadelle Gin en patenterad metod. Deras progressiva infusionsmetod går ut på att infusera alkoholen med ingredienserna vid olika alkoholhalt, för att utvinna bästa smak ur varje ingrediens. Infusionen sker under tre till fyra dagar. Den patenterade metoden ger Citadelle en helt egen karaktär, som sedan förstärks genom destillation i små kopparpannor över öppen eld.

Citadelle Rouge har bland annat utsetts till bästa gin i tävlingen Les Spiritueux de l’Année 2023 och Spirit of the Year på Vinexpo 2023.

Citadelle Rouge har samma torra och enbärsdrivna smakprofil som originalet, men har kompletterats med tydliga toner av färska bär. Kombinationen av enbärsdriven gin, välbalanserad fruktsötma och inslag av rabarberns fräschör höjer smakupplevelsen och gör Citadelle Rouge oerhört användbar i drinkar.

Hugo Simberg

Produktchef på Spring Wine & Spirits

Gin och tonic på Citadelle Rouge

En perfekt GT får du så här enkelt:

1 del Citadelle Rouge
3 delar tonic
Dekorera med årets första rabarber eller skal av ekologisk citron

Fyll upp ett stort vinglas med iskuber, häll i gin och toppa med tonic. Garnera med en bit rabarber. Klart!

Citadelle Gin

Citadelle Gin kommer från Château de Bonbonnet i Cognac i sydvästra Frankrike. Destilleriets signum är deras unika infuseringsmetod och deras arbete med naturliga ingredienser. Grundare är master distiller Alexandre Gabriel, som även äger Plantation Rum och Cognac Ferrand.

Läs mer här Link icon