In English
  • Art.nr: 4108
  • Volym: 3000 ml
  • Pris: 249 kr
  • Alk.halt: 11,5 %

Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne på box

Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne är ett prisbelönt vitt vin från södra Frankrike. Smaken är ungdomlig, mycket frisk och aromatisk med de druvkaraktäristiska tonerna av krusbär, päron, gröna äpplen, svartvinbärsblad och citrus.

Passar till

Dish icon

Aperitif

Dish icon

Buffé

Dish icon

Fisk

Dish icon

Skaldjur

Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne på box – hyllat vitt vin från södra Frankrike

Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne är ett prisbelönt från södra Frankrike. Chavin jobbar alltid stolt och traditionsenligt med de lokala druvorna och i detta fall betyder det klassikerna sauvignon blanc, colombard och gros manseng. Vinet har skördat stora framgångar och vunnit priser i både svenska och internationella sammanhang.

Smaken är ungdomlig, mycket frisk och aromatisk med de karaktäristiska tonerna av krusbär, päron, gröna äpplen, svartvinbärsblad och citrus. Servera väl kylt som fördrink på egen hand eller till fisk, skaldjur, sallad, lättare rätter på kyckling eller frisk getost.

Chavin är en av Frankrikes mest innovativa producenter med tydligt hållbarhetsfokus.
Linda Skalberg

Linda Skalberg

Produktchef för franska viner på Spring Wine & Spirits

Vinet är gjort på druvorna sauvignon blanc, colombard och gros manseng från soliga vingårdar med en varierad jordmån av lera, kalksten och grus. Efter skörden fick druvorna jäsa vid låg temperatur på ståltank för att behålla fräschör innan vinet fick vila på sin jästfällning för att skapa balanserad krämighet och komplexitet.

  • Doft
  • Doften är ungdomlig, mycket frisk och aromatisk med fruktiga toner av gröna äpplen, krusbär, ananas, svartvinbärsblad och färska örter.
  • Smak
  • Smaken är torr, mycket frisk och aromatisk med fruktiga toner av päron, ananas, gröna äpplen, svartvinbärsblad och lime.
  • Avslut
  • Eftersmaken är uppfriskande, läskande och välbalanserad.

Chavin

Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Läs mer om Chavin Link icon