In English
  • Art.nr: 94066
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 75 kr
  • Alk.halt: 0 %

Cantina Zaccagnini lanserar alkoholfritt alternativ till Pinnvinet

Nu lanserar italienska Cantina Zaccagnini ett efterlängtat och alkoholfritt alternativ till pinnvinet! Visste du att pinnen som gett vinet dess namn i själva verket är en bit av vinrankan? Till varje flaska beskärs den och binds fast för hand. En stolt tradition som Cantina Zaccagnini har haft sedan den första flaskan buteljerades för över 40 år sedan – och som naturligtvis även förs vidare med deras nya alkoholfria viner. Tack vare en skonsam avalkoholiseringsmetod har de lyckats bevara de naturliga och fruktiga aromerna som gör pinnvinerna från Cantina Zaccagnini så populära. Cantina Zaccagnini Rosso 0.0 har en välbalanserad smak av mörka körsbär och kryddiga ekfatstoner med frisk vinsyra, mjuka tanniner och ett fruktigt avslut. Finns på Systembolagets hyllor från och med 2 september.

Passar till

Dish icon

Buffé

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Lamm

Dish icon

Ost

  • Doft
  • Doften bjuder på mörka körsbär och kryddiga ekfatstoner.
  • Smak
  • Smaken är välbalanserad med mörk fruktighet, angenäma ekfatstoner, frisk vinsyra och mjuka tanniner.
  • Avslut
  • Eftersmaken bjuder på ett fruktigt avslut.

Nu finns cantina Zaccagnini Rosso 0.0 på hyllan – alkoholfritt alternativ till pinnvinet

Cantina Zaccagninis populära viner från Abruzzo är för de allra flesta kända under namnet pinnvinet, tack vare den bit av vinrankan som binds fast på varje flaska. Nu lanserar de ett efterlängtat och alkoholfritt alternativ till pinnvinet. Tack vare en skonsam avalkoholiseringsmetod har de lyckats bevara de naturliga och fruktiga aromerna som gör pinnvinerna från Cantina Zaccagnini så populära. Det röda avalkoholiserade vinet Cantina Zaccagnini Rosso 0.0 finns på Systembolagets hyllor från och med 2 september. En vit motsvarighet lanseras även på restaurang.

Cantina Zaccagnini Rosso 0.0 är ett utmärkt alternativ för den som av olika orsaker inte kan eller vill dricka alkohol men ändå vill ha upplevelse av ett rött vin. Precis som de vanliga pinnvinerna passar Rosso 0.0 allra bäst till italienska anrättningar, som exempelvis pasta bolognese eller grillspett på lamm. Charkuterier, vällagrade ostar och husets pizza är också utmärkta val.

Cantina Zaccagnini Rosso 0.0 är ett avalkoholiserat vin gjort på druvor odlade i Italien. Alkoholen har avlägsnats genom så kallad Spinning Cone kolumn destillation och alkoholhalten är 0,0 %. Cantina Zaccagnini Rosso 0.0 är buteljerad i en flaska av lättviktsglas.

Pinnvinet Cantina Zaccagnini

Pinnen som har gett vinerna sitt namn är faktiskt i själva verket en bit av vinrankan. Den beskärs och binds fast för hand till varje flaska. Detta karaktäristiska hantverk är en stolt tradition som Cantina Zaccagnini har haft sedan den första flaskan buteljerades för över 40 år sedan. Naturligtvis förs denna tradition även vidare med deras nya alkoholfria viner.

Cantina Zaccagninis vingårdar ligger i hjärtat av Bolognano i vackra Abruzzerna. Vingården grundades i slutet av 1970-talet och har på dessa år växt från ett litet familjeföretag till ett modernt vineri som numera ingår i Italiens största privatägda vinföretag ARGEA. Det fokuserade kvalitetsarbetet är dock sig likt. Cantina Zaccagnini arbetar med lokala druvor som uttrycker den bergiga regionens unika terroir.

Cantina Zaccagninis viner har funnits på marknaden i mer än 15 år och blivit kända som Pinnvinet för en stor del av Sveriges vinkonsumenter. I Systembolagets fasta sortiment finns röda Pinnvinet Montepulciano d’Abruzzo Organic (på både flaska och box) och vita Pinnvinet Pecorino Organic (på flaska). Vi är väldigt glada att nu även kunna erbjuda ett alkoholfritt alternativ till dessa uppskattade viner. Den välkända pinnen hittar du givetvis även på det alkoholfria vinets flaska.
asa_rosvall

Åsa Rosvall

Produktchef på Spring Wine & Spirits

Cantina Zaccagnini

Cantina Zaccagninis vingårdar ligger i hjärtat av Bolognano i vackra Abruzzerna. Vingården grundades i slutet av 1970-talet och har på dessa år växt från ett litet familjeföretag till ett modernt vineri. Det fokuserade kvalitetsarbetet är dock sig likt. Cantina Zaccagnini arbetar med lokala druvor som uttrycker den bergiga regionens unika terroir.

Läs mer här Link icon