In English

Boschendal Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2018 i tillfälliga sortimentet

Efter förra årets succé gör nu Boschendal Stellenbosch Cabernet Sauvignon ett efterlängtat återbesök i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vinet är ett smakrikt exemplar från hjärtat av Stellenbosch och lanseras lagom till höstens viltsäsong. Den 21 september kl 10.00 släpps 6000 flaskor.

Alk.halt: 14 % vol. | Art.nr: 95259 | Volym: 750 ml | Pris 189 kr

Klicka här för att beställa

I samband med årgångsbytet passar Boschendal på att även byta namn på vinet som tidigare hette 1865 Cabernet Sauvignon. Med namnet Stellenbosch Cabernet Sauvgnon vill de lägga större fokus på ursprung och området Stellenbosch. Druvorna kommer från vingårdar i området Helderberg, som är känt för att vara extra gynnsamt för just cabernet sauvignon.

Egendomen Boschendal grundades 1865. Sedan 2002 ägs företaget av Douglas Green Bellingham. Egendomen omfattar 254 hektar vingårdar.

Boschendal Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2018 är generöst fruktig, fyllig och smakrik med välintegrerade tanniner och toner av kryddiga ekfat, mörka bär, torkade örter och sötlakrits. Det är med andra ord perfekt till lamm, nötkött, lättare vilt och smakrik fågel, gärna med inslag av örter och gräddsås.

Vinet är gjort på cabernet sauvignondruvor från utvalda vingårdar med svalt kustklimat och övervägande granitjord. Druvorna skördades för hand och fick sedan jäsa i ståltank under cirka tre veckor vid en temperatur på 26–28 grader. Efter malolaktisk jäsning lagrades vinet på 300 liter stora ekfat i 16 månader.

Vår viner från Sydafrika på Systembolaget