Apothic Wines är succévinerna från Kalifornien i USA, som har blivit omåttligt populära för sina generösa, smakrika och samtidigt mjuka karaktär. Apothics viner utmärks av en härlig fruktighet med kryddiga inslag, som passar till exempelvis grillat kött, hamburgare eller som sällskapsdryck.
Vinerna från Apothic Wines är inspirerade av ”Apotheca”, en mystisk plats där man i 1200-talets Europa tillverkade och lagrade dåtidens viner.
Apothics viner sammanfogar den Gamla världens mystik med den Nya världens smaker. Det har varit devisen sedan 2005 när Debbie Juergenson bestämde sig för att ta fram högklassiga röda viner som tog fasta på detta.
ASHLEY ”ASH” RICCHIO – NY CHEFSVINMAKARE
Ashleigh “Ash” Ricchio är den nya vinmakaren på Apothic Wines. Hon kombinerar traditionellt hantverk med en stark känsla för innovation i sitt arbete med vinframställningen.
Ashleighs resa till Apothic började oväntat under ett besök i Hunter Valley, Australien, där hon först fick upp ögonen för yrket. “Det var min första kontakt med olika vinmakare. Jag lärde mig av dem hur vin är en vacker symbios mellan konst och vetenskap.”
Hon anslöt sig till Apothic 2019 och upptäckte snabbt ett team förenat av passion för att skapa Apothic Red. “Inom mina första dagar blendade jag, lärde mig och skapade,” minns hon. Upplevelsen var både utvecklande för henne personligen och inspirerande att se den starka samarbetsandan i teamet. “Allt, från vingårdarna till källaren, genomsyrades av en genuin entusiasm,” tillägger hon.
Ashleigh finslipade sina färdigheter under ledning av Apothics tidigare chefsvinmakare, Debbie Juergenson och hämtade både kunskap och inspiration från henne. “Jag är tacksam för att ha fått lära mig av Deb och för möjligheten att föra vidare det arv hon skapade.
Vinerna från Apothic är lena men smakrika, sofistikerade och lätta att älska. Vinmakarna tar fram det bästa av varje druvsort och skapar viner med elegans, smakrikedom, lätthet och kryddighet.
APOTHIC RED WINEMAKER’S BLEND
Apothic Red är en blend av zinfandel, merlot, syrah och cabernet sauvignon. Druvorna kommer från de centrala delarna av Kalifornien, främst Lodi området. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential och de svala nätterna behåller syran och fräschören. Passar till smakrika rätter med grillat kött, spare ribs och hamburgare. Går alldeles utmärkt att dricka som det är då det har en generös och mjuk stil.
APOTHIC CAB
En blend av cabernet sauvignon, zinfandel och pinot noir. Druvorna är utvalda från Lodi och från Ripperdan Ranch. Vinet är inbjudande lent och fruktigt med en välbalanserad vaniljkaraktär och mjuka tanniner. Passar till lamm- eller nötkött, som sällskapsdryck eller till milda ostar.