Berget Aconcagua reser sig med sin snötäckta topp 6962 meter högt över området. Floden med samma namn börjar uppe i bergen och ringlar sig fram mot havet. Regionen Aconcagua Aconcagua har några av Chiles mest kända underregioner: Aconcagua, Casablanca och San Antonio. De kan indelas i tre klimatzoner: en i öster, mot Anderna, vilket gör den till den varmaste vinregionen i Chile även det nattetid kommer sval luft ner från Anderna. En annan zon ligger får svalare luft från havet. Den tredje zonen ligger precis vid kusten där det är svalt och generöst med nederbörd. Ekologisk och biodynamisk vinodling är på stark frammarsch. I Aconcagua planterades 1995 de första chilenska syrahplantorna. Regionens viner är till nära 90 procent rödviner, ofta fylliga rödviner med mjuka tanniner, baserade på cabernet sauvignon, syrah och merlot. Från 1995 har man planterat pinot noir och cabernet franc, liksom vitvinsdruvor, i nya områden med svalare klimat. I Aconcagua finns vingårdar planterade på sluttningar, som i norra Rhônedalen och Mosel.