In English

Louis M Martini

Louis M Martini bildades redan 1933 och är ett av de fem äldsta vinerierna i Napa Valley. Vineriet ligger precis söder om St. Helena. Louis M. Martini kom som 13-åring till San Francisco från Genua i Italien under tidigt 1900 tal men återvände till Italien igen för att studera vintillverkning på universitet i Alba, Piemonte.

Tillsammans med sin far gjorde han sitt första kaliforniska vin några år senare. De följande åren var dock några av de svåraste för den amerikanska vinbranschen. Det var inte bara första världskriget som bidrog till svårigheterna, utan även det totala förbudet mot alkohol i USA mellan 1920–1933.

Louis M Martini var dock övertygad om att fortsätta sitt arbete och lät bygga en vinanläggning i St Helena, i hjärtat av Napa Valley, som stod klart 1938. Han köpte även vingårdar i Sonoma County. Något av nyckeln för deras blivande framgång var deras pionjärarbete med tekniska nyheter som temperaturkontrollerad jäsning och frostbekämpning ute i vingården.

Michael Eddy

Louis sonson Michael Martini tog över ansvaret för företaget 1977. Under hans mentorskap fanns Michael Eddy som tog över som vinmakare 2015 och har rönt stora framgångar sen dess med internationellt hyllade viner från Napa Valley och Sonoma Countys bästa vingårdslägen. E&J Gallo köpte vineriet och tillhörande vingårdar 2002. Läs mer om hans arbete i en fin intervju här.

Våra viner från Louis M Martini på Systembolaget