In English

Fryer’s Cove Wines

Fryer’s Cove

Cirka 300 km från Kapstaden slingrar sig R362 uppför den pittoreska västkusten. Längs denna i stort sett oförstörda kustlinje ligger Doringbaai, hem för ett litet men tåligt fiskesamhälle och utan tvekan världens enda vingård så nära Atlanten. Välkommen till Fryer’s Cove Wines! Ett vineri inklämt i en gammal lagerlokal där man brukade packa krabbor. 

Det hela började med en semesterresa och en dröm. Vinmakarstudenten Wynand Hamman och hans svärföräldrar började bygga på sin önskan om en vingård vid havet.

Fryer’s Cove som det är idag tog många år att forma och det behövdes både vattenledning från Vredendal och senare en damm på grannarna Laubscher mark. Bröderna Laubscher bytte 10 ha mark mot tillgång till vatten.

Vineriet fick sitt namn efter den första kommersiella bonden i området, den brittiske nybyggaren Richard Fryer som förankrade en tradition av samhällsinvesteringar i området. Den ursprungliga Fryer byggde den första skolan i Strandfontein och idag är vineriet fortfarande involverad i skolsponsring och jobbskapande i området.