In English

Vinos la Zorra

Vinos la Zorra

Vinos La Zorra ligger i bergiga Salamanca som är en del av regionen Castilla y León, nära gränsen till Portugal. Trots att det producerats vin i regionen i åtminstone 2000 år fick den sin ursprungsmärkning först år 2010. Regionen är stolt över att husera den unika druvan rufete, som finns här och över gränsen i centrala Portugal.

Vinos la Zorra


Vinproduktionen i Salmanca har en ekologisk och naturnära tradition och flera av vingårdarna ligger inom en UNESCO-skyddad naturpark, vilket förbjuder all form av konstgödsling och besprutning. Det passar producenten Vinos La Zorra, som har en uttalat naturlig profil och varken klarnar, filtrerar eller stabiliserar sina viner.

Vinos la Zorra

LaZorras vinmakare Agustin Maillo vision är att lyfta fram regionens sällsynta druvor och ge dem den status de förtjänar. Augustin äger även en restaurang i den lilla och vackra staden Mogarraz.

För några år sedan bestämde han sig för att börja arbeta med vin på heltid. Ett beslut som inte var helt främmande eftersom hans familj alltid producerat vin i området. La Zorra äger cirka 20 hektar vingårdar med minst 60 år gamla vinrankor planterade i granit och skifferjord.

Vinos la Zorra
Våra viner från Vinos La Zorra på Systembolaget