In English

Legaris

Bodegas Legaris

Bodegas Legaris startades av Codorníugruppen när de byggde ett vineri i Ribera del Duero år 1999. Namnet Legaris kommer från det latinska ordet eligo som betyder att plocka (frukt). De äger totalt 93 hektar vingårdar i Curiel de Duero och San Martín de Rubiales. Vinmakare Jorge Bombíns vision är att genom vinerna uttrycka modern utveckling kombinerat med regional stolthet och tradition.

Legaris

Den spanska regionen Ribera del Duero är en av anledningarna till att svenskar numera kan fler regioner än Rioja. Den nordliga regionen har haft vinproduktion i flera tusen år, men fick sin ursprungskyddande Denominaicion de Origen så sent som 1982. Ribera del Duero har blivit känt för sina högkvalitativa och kraftiga rödviner, som ibland beskrivs som Rioja med extra allt.

Precis som i Rioja görs de flesta vinerna på druvan tempranillo, som här går under namnet tinto fino. I regionens kontrastrika klimat får druvan lite mindre bär, tjockare skal och högre sockerinnehåll, vilket ger kraftfulla viner med god lagringspotential och lite högre alkoholhalt.

Våra viner från Legaris på Systembolaget