In English

Domaine Durand

Domaine Durand

Domaine Durand är en ansedd vingård belägen i den pittoreska byn Crézancy-en-Sancerre, endast 7 kilometer från Sancerre, med en stolt vinproduktionstradition som sträcker sig över fyra generationer. Grunden för denna egendom lades år 1967 och den kontinuerliga förvaltningen har nu övergått till den fjärde generationen. I dag innehar Mrs. Béatrice Durand och Mr. Jean-Marie Durand ägandet av vingården, dock är det deras son, Pierre, som aktivt driver verksamheten framåt.

Domaine Durand

Domaine Durands odlingar omfattar en total yta om 43 hektar vingårdsmark, fördelat på de framstående appellationerna Sancerre och Menetou-Salon. 33 av dessa hektar hittas inom Sancerre, medan de resterande 10 hektaren är förlagda i Menetou-Salon.

Domaine Durand

Markens beskaffenhet, rik på kalk och flinta, ger otroligt rena och mineraldrivna viner. Med målet att vitalisera jorden och uppnå högsta näringsrikedom odlas vegetation mellan vinrankorna. Skördeuttaget är varsamt begränsat för att ge fin och koncentrerad frukt.

Familjen Durand har under många år förespråkat en hållbar jordbrukspraxis, vilken speglas i deras vingårdar där miljövänliga och naturliga metoder används för att säkerställa den biologiska mångfaldens fortlevnad. Likaså i vineriet hos Domaine Durand, där omsorgsfulla arbetsmetoder tillämpas, såsom användning av naturlig jäst, pneumatisk pressning och noggrann överpumpning för att utföra en skonsam extrahering.