In English

Paxton

Paxton

David Paxton är förmodligen en av Australiens mest kända vinmakare och vinkonsult. Han grundade Paxton Vineyards i McLaren Vale i södra Australien år 1979 och har involverat hela sin familj.

Paxton

Familjen Paxtons ägor omfattar idag totalt 70 hektar vinodling som odlas helt efter biodynamiska principer. Sedan 2005 är vingårdarna och vinerna biodynamiskt certifierade, vilket de var först med i McLaren Vale. Än idag är de den största fullt certifierade biodynamiska vingården i Australien och är ledande i landet gällande biodynamiska och ekologiska viner som är helt fria från tillsatser. Från och med år 2020 är Kate Goodman chefsvinmakare på vingården.

Paxton har tilldelats den åtråvärda utnämningen FIVE RED STAR Winery av vinkritikern James Halliday, vilket endast har tilldelats 2 procent av Australiens vinproducenter. De fokuserar på druvorna shiraz, grenache och cabernet sauvignon men har även lite mer ovanliga sorter som graciano, tempranillo och pinot gris. Den äldsta vingården i familjen Paxtons ägo planterades redan 1887 och producerar Paxtons flaggskepp och ikonvin E.J. 1887 Old Vines Shiraz.

Våra viner från Paxton på Systembolaget