In English

McPhearson Vinyard

McPherson WINES

McPherson Wines är en världssuccé, och det är egentligen inte så konstigt. Den uttalade ambitionen är att nämligen göra viner som älskas av vanligt folk och inte bara av vinkonnässörerna.

McPherson Wines började år 1968 då Andrew och hans far Jock grundade företaget. Numera är det Andrew och hans fru Nikki, som leder familjeföretaget. Joanne Nash är chefsvinmakare.

McPherson Vinyard

Druvorna kommer från två olika vinregioner. I Murray Darling ligger Croftwood Vineyard, där man odlar chardonnay, merlot, shiraz och cabernet sauvignon. Regionen har ett soligt och torrt klimat som bidrar till de röda vinernas påtagliga fruktighet, struktur och intensitet. 

McPherson Vineyard

I Goulburn Valley ligger Sinclair Vineyard där man odlar de vita druvorna chardonnay, sauvignon Blanc, marsanne och verdelho, samt rödvinsdruvorna shiraz, merlot och cabernet sauvignon. Klimatet skiljer sig stort från Murray Darling och ger därför helt andra typer av viner. Goulburnflodens förgreningar i bäckar och sjöar skapar ett för Australien unikt lokalklimat med svalare temperatur under växtsäsongen. Resultatet blir eleganta, strama vita viner och robusta röda viner.

McPherson Vinyard
Våra viner från McPherson på Systembolaget