In English

Cazcabel Tequila

Cazcabel produceras i ett prisbelönt mikrodestilleri i Arandas, en stad i hjärtat av regionen Los Altos. Det mexikanska höglandet omges av de mäktiga Jaliscobergen och staden är en av de två viktigaste orterna för tequilatillverkning i Mexico.

Den röda vulkaniska jordmånen i området lämpar sig väl för att odla den blåa agaveplantan som används vid tillverkningen av drycken. Över 300 000 miljoner plantor skördas av de olika destillerierna varje år.

Cazcabel Tequila Blanco är Cazcabels hjärteprodukt. Agaven odlas på höglandet där mikroklimatet ger svala nätter. Det gör att agaven mognar lite långsammare än vad den gör på låglandet (åtta-tio år, jämfört med sju år), vilket ger mer komplexitet och högre sockerhalt. Cazcabel är därför en mer aromatisk tequila, med fräscha och karaktäristiska agavetoner.

Cazcabel använder enbart traditionella metoder vilket garanterar den högsta kvalitén på hantverket. Blancon är således trippeldestillerad och kylfiltrerad, vilket ger en krispig, ren och delikat tequila.

Reposado är den mest äkta versionen av tequila enligt Cazcabels filosofi, eftersom den inte kan gömma sig bakom ungdom eller äldre årgångar. Nyckeln till en bra Reposado är att matcha rätt ek med lagom lagringstid. Här använder Cazcabel sig av ny amerikansk ek och låter Reposadon vila i cirka åtta månader. Smakerna blir således välintegrerade och låter eken från faten kompletterar de delikata agavetonerna utan ta över.

Våra Cazcabel Tequilas på Systembolaget