In English

 

Stockholms bränneri

Stockholms Bränneri håller till i en gammal Jaguar-verkstad på östra Södermalm i Stockholm. I den här gamla verkstaden började grundarna Calle och Anna Wikner att tillverka Stockholms första hantverksgin, med tydlig inspiration av nordisk tradition och smak. Sedan år 2016 producerar de ekologisk, hantverksmässig gin, akvavit och aperitif.  Produktionen är småskalig; stor omsorg och kärlek ges åt varje flaska, som får ett unikt batch- och flasknummer.

Anna Wikner, en av Stockholms Bränneris grundare.

Idéen till destilleriet föddes under grundarna Calle och Annas två år långa arbetsvistelse i Vancouver i Kanada. Där är småskaliga bryggerier, destillerier och andra hantverksmässiga produktioner en del av stadens vardag. Första batchen kokades i ett litet kemikit i köket i Vancouver av egenplockade kryddor och örter. Där och då föddes idén och drömmen om ett urbant destilleri i Stockholm. Idag är Stockholms Bränneri Sveriges näst största ginproducent med en produktion om runt 200 000 flaskor per år, fem heltidsanställda och export till 16 länder och. De låter sig ständigt inspireras av sin omgivning, vare sig det är natur eller arkitektur.

Vi på Spring Wine & Spirits erbjuder deras ekologiska Dry Gin och Pink Gin till våra restaurangkunder. Här ser du vilka ginprodukter som vi erbjuder till privatpersoner.