Calvados Daron ligger i hjärtat av Pays d´Auge, den mest prestigefulla calvadosappellationen i Frankrike.
Äpplen har odlats länge i Calvados och redan på 500-talet fanns det äppelträd från Biscaya i jorden i Normandie. På 1200-talet när pressen kom till liv utvecklade man cider och konsumtionen tog fart i Frankrike och Europa. Pays d´Auge är en ”Appellation d´Origine Protegée“ vilket ger den en officiell certifiering av kvaliteten. För att få behålla statusen är varje steg i tillverkningen av Calvados noga kontrollerat. Äppelträden som producerar frukten till Daron växer i den norra delen av regionen på kalk och lera. Bisquets, Bedan, Petit Joly och St Martin ger bitterhet och sötma och en exceptionell kraft och rik karaktär.
Calvados Daron produceras endast från den första juicen. Efter jäsning sker den första destilleringen. Nu plockas ”head” och ”tail” bort och den andra destilleringen börjar. Man tar åter igen bort huvudet och svansen och har nu ”bonne chauffe” som man gör den slutliga Calvadosen av. Calvados lagras i små gamla ekfat vilket ger Daron möjligheten att andas under den långsamma lagringen. Till sist återstår blending av olika åldrar och kvaliteter samt buteljering.
Daron Calvados