Cognac Ferrand kommer från Grand Champagne, det bästa läget i Cognacdistriktet. Området är känt för sin jord med höga kalk- och mineralhalter, vilket ger extra fin karaktär åt druvorna. År 1989 blev Alexandre Gabriel partner med Pierre Ferrand, ättling till en av de äldsta familjerna i Cognac.
Logis d´Angeac är destilleriet där Cognac Ferrand tillverkas. Det ligger i Grande Champagne och dateras tillbaka till 1776. Alla vingårdar ligger i ”bullseye” av Grande Champagne (en av sex regioner i Cognac) och all konjak från Ferrand kan klassificeras ”Premier Cru de Cognac”. Det är ett av de få husen som har en ”egen” cask maker (en person som ser om och reparerar kopparpannorna).
Till och med vattnet i konjaken är lagrat i konjaksfat. “To produce a great Cognac you have to start with the very best grapes, then distil slowly, in a small copper still, and wait many years for it to age in old oak casks. There is no short cut. It takes great care and patience to make an exceptional spirit but it makes a world of difference and the result tastes so much better that it’s worth it. This patience has always been our mission at Ferrand and in retrospect, when I think of my role model, I feel that my grandfather would be very proud of what we have done with our farm.” – Alexandre Gabriel