In English

Helgrillad Röding

Toppad med aprikossmör på krispig grönsakssallad

Vintips: Mehrlein Pinot Noir Rosé

Helgrillad Röding

Ingredienser
  • 4 Personer
  • Huvudrätt:
  • 1 röding, ca 1 ½ kg
  • ½ tsk salt
  • ½ krm grovmalen vitpeppar
  • 1 citron

Aprikossmör:

  • 50 g rumstempererat osaltat smör
  • 2 små aprikoser

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamicovinäger
  • en stor nypa chiliflingsalt

Sallad:

  • 2 små rödlökar
  • 500 g sparris
  • 150 g sockerärter
  • 6 små färska aprikoser
  • 100 g sallad

Till garnering:

  • olivolja salt och malen vitpeppar
  • 1 msk rostad grovhackad mandel

Till servering:

  • kokt potatis
Gör Så Här

Börja med att förbereda aprikossmöret och dressingen. Mixa snabbt ihop smör och aprikoser till aprikossmöret och häll i en burk. Blanda samman olja, vinäger och salt till dressingen i en skål.

Sallad: Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg i en skål med kall vatten och låt vila ett par minuter så att den blir mild och krispig. Skär sparrisen i två eller tre delar. Koka upp vatten i en kastrull och ångkoka först sparrisen och sedan sockerärterna i någon minut, så att de behåller sin krispighet. Skär aprikoserna i tunna klyftor. Häll av vattnet från löken och blanda samman den med sparris, sockerärter, aprikoser och sallad i en skål.

Gnid in fisken med salt och peppar, och snitta tre små kryss på fiskens ena sida. Grilla fisken i halster på grillen ca 10-15 minuter på medelvärme. Pensla aprikossmör på fisken ett par gånger på båda sidorna och grilla tills den har fått fin färg. Dela citronen och grilla även citronhalvorna vid sidan om tills de får färg och ytan blir lite karamelliserad.

Vänd försiktigt ner dressingen i salladen, och lägg upp på ett stort fat. Lägg fisken på och klicka på aprikossmör på fisken. Ringla över olivoljan, citronsaften och nötterna. Servera med kokt potatis och aprikossmöret vid sidan om.

Kock: Anna Demirian
Blogg: http://kitchenofanna.se/

Drinkar på Plantation Pineapple Alla drinkar
Alla drinkar