In English
  • Art.nr:  76033
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 99 kr
  • Alk.halt: 14 %

Villa Mirage Côtes-du-Rhône

Nyhet! Villa Mirage Côtes-du-Rhône är ett smakrikt vin med den örtigt blommiga elegans och charmiga fruktighet som har gjort södra Rhône-dalen till ett av svenska vinkonsumenters favoritursprung. Det är med andra ord ett ovanligt lämpligt vin att ha hemma för oväntat och väntat besök. Passar både som sällskapsvin och till klassiker som biff med bearnaisesås, grillad kyckling eller sydfransk ratatouille. Finns i Systembolagets beställningssortiment, beställ till din närmaste butik eller ombud.

  • Doft
  • Fruktig doft med toner av mörka och röda bär som hallon, moreller och björnbär, med inslag av örter och fat.
  • Smak
  • Smaken är välbalanserad, fruktig och fyllig med toner av mogna bär, finstämda inslag av lakrits och en subtil örtighet.
  • Avslut
  • Avslutningen bjuder på eleganta inslag av ekfat.

Passar till

Dish icon

Fågel

Dish icon

Grönsaker

Dish icon

Nöt

Villa Mirage Côtes-du-Rhône – sydfransk elegans

Côtes-du-Rhône ligger i den södra delen av soliga Rhône-dalen och är ett av Frankrikes mest uppskattade vinområden. Regionen utmärker sig för sin kombination av härlig rödfruktighet och örtig elegans, som är lätt att både uppskatta och matcha till olika typer av mat. Villa Mirage är ett utmärkt exempel på denna älskvärda och traditionella stil. Vet du inte vad du ska bjuda på? Då är Villa Mirage Côtes-du-Rhône ofta ett säkert kort.

Klassisk druvblend och vinifiering

Villa Mirage Côtes-du-Rhône är gjort på en kombination av regionens klassiska druvor grenache och syrah. Grenache ger vinet sina fylliga fruktighet och toner av mogna röda bär. Syrah kompletterar med struktur, örtiga kryddighet och inslag av mörka bär.

Druvorna till Villa Mirage skördades för hand vid optimal mognad, i slutet av september Efter skörd avstjälkades druvorna varsamt innan musten fick jäsa under kontrollerad temperatur i ståltank, vilket bevarar vinets fräschör och fruktighet. Efter jäsningen fick en del av vinet vila på stora ekfat i tre månader, för att tillföra subtil kryddighet, medan resterande vin lagrades på ståltank för att bibehålla den rena fruktkaraktären. Slutresultatet är ett ett balanserat vin med både fräschör och struktur.