In English

The Whisky Battle Awards 2023 – Pallplats för både Tamnavulin och The Dalmore

Whisky Battle Awards 2023

The Whisky Battle Awards 2023 är avklarat! Emma Andersson och Henric Madsen, de hängivna redaktörerna bakom Allt om Whisky respektive Malter Magasin, kände att det svenska whiskylandskapet längtade efter en sensationell whiskytävling. Med en brinnande passion för denna ädla dryck insåg de att deras krafter var starkast när de förenades. Nu är vinnarna av The Whisky Battle Awards utsedda och vi på Spring Wine & Spirits finns på pallplats.

Årets stora whiskytävling The Whisky Battle Awards 2023 är ett samarbete mellan Allt om Whisky och Malter Magasin. Arbetet startades i våras och under ett antal tillfällen har en provningspanel träffats för att tycka till, sätta poäng och smaknoter. Över 100 whiskies har provats och alla bidrag säljs i Sverige. På pallplats hittar du några av våra produkter.

Tamnavulin Sherry Cask Speyside Single Malt

Art.nr: 346 | Pris 327 kr | Alk.halt: 40 % vol. | Volym: 700 ml

Silver i Skotsk Single Malt NAS. Whisky lagras först tre år på amerikanska ekfat, för att sedan lagras på tre olika sherryfat – Paez (250 liter), Tevasa (250 liter) och Vasyma (250 liter). Slutlagringen sker därefter på amerikanska ekfat. Det ger en varm och inbjudande smak av exotiska frukter och en antydan av karamellpudding. De spanska sherryfaten präglar även smakpaletten med sina varma apelsintoner.

The Dalmore 15 YO

Art.nr: 87007 | Pris 1 101 kr | Alk.halt: 40 % vol. | Volym: 700 ml

Brons i Skotsk Single Malt 13-25 år. The Dalmore är en av Skottlands mest exklusiva whiskyproducenter och har verkligen profilerat sig som ett destilleri det luxuösa segmentet, med flera prisrekord bland auktionshusen. Deras whiskystil utmärks av fruktiga och komplexa toner och de är kända för sin traditionella slutlagring på olika exklusiva fat.

The Dalmore 15 Year Old Sherry Cask Select är med sin florala, lätta och raffinerade karaktär en ypperlig uppvisning och utveckling av destilleriets legendariska husstil. Det är en single malt som är både elegant och komplex och där sherryfatens roll visar sig i delikata toner av söt frukt och nyanserat kryddiga inslag.