In English
  • Art.nr: 41694
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 4595 kr
  • Alk.halt: 49,3 % vol.

The Dalmore Vintage 2005

Den 24 maj lanseras The Dalmore Vintage 2005. Med ett särskilt hantverksförfarande har Master Whisky Maker Greg Glass valt ut de bästa faten och sedan låtit dem förenas innan slutlagring och buteljering. Resultatet är mycket komplex single malt från ett av Skottlands mest anrika whiskyhus. The Dalmore Vintage 2005 är lagrad på både gamla bourbonfat av vit amerikansk ek samt på gamla sherryfat. Endast 104 flaskor släpps i Sverige.

The Dalmore Vintage 2005

Det anrika whiskyhuset The Dalmore i skotska Highlands är en av Skottlands mest ansedda, hyllade och exklusiva whiskyproducenter. Nu lanseras The Dalmore Vintage 2005 ur The Vintage Collection.

Varje november besöker The Dalmores ansvarige tillverkare och blenders destilleriets historiska källarlager, för att prova av de olika faten. I de perfekt tempererade stenslokalerna bedöms varje fat och ett fåtal fat med särskilt utmärkande egenskaper väljs sedan ut. Den mogna spriten från dessa fat blandas sedan för att skapa önskad karaktär och resultatet blir en sällsynt välbalanserad och komplex whisky som fångar och gestaltar själen från ett enskilt år på The Dalmore. Denna noggrant utvalda och utformade single malt, från de allra bästa faten från ett särskilt år, intar sedan sin rättmätiga plats i The Vintage Collection.

Bakom The Dalmore Vintage 2005 står The Dalmores Master Whisky Maker Greg Glass och lagring har skett på både gamla bourbonfat av vit amerikansk ek och på gamla sherryfat – bland annat Matusalemsherry. Denna whisky görs i mycket begränsad upplaga.

Resultatet är en komplex single malt whisky. I doften finns toner av mörk choklad, salt karamell, åldrat läder och mogen apelsin. Smaken är djup och fyllig, med toner av mörk kakao, blodapelsin, mörka bär, marsipan och ingefärskaka. Lång eftersmak fylld av vanilj, choklad, nötter och apelsin.

The Dalmore Vintage 2005 är inte kylfiltrerad och har fått sin färg helt naturligt från lagringen.

The Dalmore är kända för sin traditionella slutlagring på exklusiva fat och med flera prisrekord bland auktionshusen har de verkligen profilerat sig som ett destilleri det luxuösa segmentet.
Linda

Johan Sjödin

Produktchef för whisky på Spring Wine & Spirits

The Dalmore

The Dalmore är ett av världens mest anrika whiskyhus och en av Skottlands mest exklusiva producenter. De har verkligen profilerat sig som ett destilleri det luxuösa segmentet, med flera prisrekord bland auktionshusen. Dalmores husstil utmärks av fruktighet och komplexa toner från deras traditionella slutlagring på olika exklusiva fat.

Läs mer här Link icon