In English
  • Art.nr: 85666
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 3269 kr
  • Alk.halt: 48,6 % vol.

The Dalmore Luminary No 2 2024 Edition

Den 24 april lanseras den unikt komponerade samlarwhiskyn The Dalmore Luminary No 2 2024 Edition i ett tillfälligt webbsläpp. Luminary 2 är gjord i ett exklusivt samarbete mellan The Dalmore och designinstitutet V&A Dundee och slutlagringen har skett på fat som bland annat huserat bourbon, tawny port och sherry. Resultatet är en djup och nyanserad single malt whisky som kommer i en vacker låda designad av Melodie Leung. Endast 54 flaskor släpps i Sverige.

The Dalmore Luminary No 2- 2024 Edition

Det anrika whiskyhuset The Dalmore i skotska Highlands är en av Skottlands mest ansedda, hyllade och exklusiva whiskyproducenter. Nu lanseras uppföljaren i deras unika samarbete med designinstitutet V&A Dundee, där samlarwhisky utformas tillsammans med berömda kreatörer från konst- och designvärlden.

Bakom The Dalmore Luminary No 2 2024 Edition står The Dalmores legendariska Master Distiller Richard Paterson, The Dalmores Master Whisky Maker Greg Glass och hyllade designledaren Melodie Leung från Zaha Hadid Architects.

The Dalmore Luminary No 2 2024 Edition The Collectible är en sextonårig single malt whisky som först har lagrats på bourbonfat och sedan fått en slutlagring på Graham’s tawny portfat, Apostoles sherryfat, samt en liten del i utvalda bourbonfat som tidigare huserat peated whisky.

Resultatet är en komplex single malt whisky. I doften finns en antydan till örtig trärök och toner av manukahonung, crème brûlée och antikt läder som kompletteras av delikata och tropiska inslag. Smaken är djup och fyllig, med toner av mogna fikon, apelsiner, skogsbär och brioche. Flaskan kommer i en vacker låda som är formgiven av Melodie Leung.

The Dalmore är kända för sin traditionella slutlagring på exklusiva fat och med flera prisrekord bland auktionshusen har de verkligen profilerat sig som ett destilleri det luxuösa segmentet.
Linda

Johan Sjödin

Produktchef för whisky på Spring Wine & Spirits

The Dalmore

The Dalmore är ett av världens mest anrika whiskyhus och en av Skottlands mest exklusiva producenter. De har verkligen profilerat sig som ett destilleri det luxuösa segmentet, med flera prisrekord bland auktionshusen. Dalmores husstil utmärks av fruktighet och komplexa toner från deras traditionella slutlagring på olika exklusiva fat.

Läs mer här Link icon