In English
The Dalmore Cask Curation
 • Art.nr: Se nedan
 • Volym: Se nedan
 • Pris: Budstart: 380 000 Kr
 • Alk.halt: 48,2 %

The Dalmore Cask Curation Series Sherry Edition – Unik whiskykollektion

The Dalmore Cask Curation Series Sherry Edition är den exklusiva whiskykollektionen som hyllar The Dalmores unika whiskyframställningskonst. Den visar upp den avgörande roll som fatlagringen spelar i framställningsprocessen. Kollektionen, som innehåller tre exklusiva whiskys, lanseras i en oerhört begränsad upplaga om endast 150 set världen över, varav ett har allokerats till den svenska marknaden. Samlingen kommer att auktioneras ut på Bukowskis mellan den 11–13 december till ett utropspris om 380 000 SEK.

Passar till

Dish icon

Avec

Dish icon

Aperitif

The Dalmores Cask Curation Series Sherry Edition är höstens kanske mest exklusiva dryckeslansering

Genom samlingen presenteras även den hyllade vinproducenten González Byass från Jerez de la Frontera i Spanien. Deras partnerskap med The Dalmore sträcker sig drygt 100 år tillbaka i tiden genom exklusiva fatutbyten. I denna lansering har tre exceptionella whiskys lagrats på utsökta och noggrant utvalda González Byass-fat som gjorts tillgängliga exklusivt för The Dalmore’s whiskytillverkare.

Cask Curation Series Sherry Edition är vackert presenterad i en specialtillverkad läderresväska som är handgjord i Florens, Italien. Varje produkt är buteljerad i en ikonisk Dalmore-flaska smyckad med en matchande krage. Varje set innehåller tre buteljer om 700 ml.

The Dalmore Cask Curation

26-årig Vintage Sherry Finish

”Detta fat är en sann reflektion av den naturliga skönheten, balansen och charmen som The Dalmore erbjuder. Ett unikt uttryck som strålar med en myriad av exotiska smakupplevelser med sinnesskiftningar som är unika för vår husstil. Det är ett uttryck för vår fatkurering när den är som bäst.” – säger Gregg Glass, Master Whisky Maker, The Dalmore.

26-åriga Vintage Sherry Finish är lagrad i amerikanska vit ek-ex-Bourbonfat och har avslutats i Fat Nr. 4 – 2002 Vintage Sherry Fat.

 • Doft
 • Apelsinblomshonung, aprikos, madagaskarvanilj och kakao
 • Smak
 • Gyllene russin, mandarin, körsbärskaka och sockrade mandlar
 • Avslut
 • Nybakad brioche, lätt rostat kaffe, kristalliserad ingefära och varm vanilj

28-årig Matusalem Finish

”En melodi av smaker som förenas i ren harmoni genom lagringen i våra berömda 30-åriga Matusalem Oloroso Sherry Butts – resultatet är en skattkista av rent flytande guld.” – Richard Paterson OBE, Master Blender, The Dalmore.

28-åriga Matusalem Finish mognar i amerikanska vit ek-ex-Bourbonfat och slutlagras i Fat Nr. 73 – ett mycket sällsynt 30-årigt Matusalem Sherry Fat.

 • Doft
 • Rika mörka frukter, Manukahonung, lakrits, söt tobak och stjärnfrukt
 • Smak
 • Antika Sherry-sprängda russin, gammal engelsk apelsinmarmelad, marsipan och lakrits
 • Avslut
 • Vågor av mörka körsbär, melass, mörk choklad och kassiakanel

43-årig Apostoles Finish

”The Dalmore 43-åringen är en tidlös klassiker. Denna ädla ande vårdades och avslutades över många år, vilket skapar en oöverträffad resa av ren charm och sofistikation.” – Richard Paterson och Gregg Glass, The Dalmore.

43-åriga Apostoles Finish mognar i amerikanska vit ek-ex-Bourbonfat och avslutas i Fat Nr. 1 – ett mycket sällsynt 30-årigt Apostoles Sherry Fat.

 • Doft
 • Varm honung, rostade kastanjer, solkyssade russin och Sevillaapelsin
 • Smak
 • Söt madagaskarvanilj, mörka skogfrukter, krossade mandlar och mörk choklad
 • Avslut
 • Nybakad brioche, grillad ananas och blodapelsin med en lång söt kanelavslutning
The Dalmore Cask Curation

Historien om Sherry Edition börjar i Andalusien, där Sherryvin lagras i magnifika bodegor. The Dalmores whiskytillverkare har härifrån noggrant valt ut de fat som de anser ha bäst potential för att slutlagra whisky. Dessa fat har redan en historia under González Byass, och historien lever vidare när The Sherry Edition slutlagras där till perfektion.

The Dalmore Distillery i Skottland grundades redan 1839. Idag drivs det med deras Master Whisky Makers Gregg Glass och Richard Paterson OBE i spetsen. Att jobba med väl valda fat från handplockade producenter är en central del av The Dalmore’s whiskyframställning. Det är också det som har gett dem sitt rykte om att vara en av världens mest framstående whiskyproducenter. The Cask Curation Series Sherry Edition hyllar deras drygt 100 åriga partnerskap med en av Jerez de la Fronteras finaste vinproducenter, González Byass, som idag drivs av Master Wine Maker Antonio Flores och hans dotter Silvia Flores. Samarbetet visar deras fantastiska samsyn på hantverket som ligger i dryckesskapande på den här nivån.

The Dalmores Cask Curation Series Sherry Edition är höstens kanske mest exklusiva dryckeslansering. Genom samlingen presenteras även den hyllade vinproducenten González Byass från Jerez de la Frontera i Spanien. Deras partnerskap med The Dalmore sträcker sig drygt 100 år tillbaka i tiden genom exklusiva fatutbyten. Setet finns enbart i ett exemplar på den svenska marknaden och kommer att auktioneras ut på Bukowsis.
Linda

Johan Sjödin

Brand manager på Spring Wine & Spirits

The Dalmore

I nästan 50 år har den legendariska Master Blendern Richard Paterson varit den kreativa hjärnan bakom varumärket och produkterna. Arbetet har burit frukt och är idag ett av Skottlands mest exklusiva whiskymärken. De har en lång historik av prisrekord på olika auktionshus och rankas i toppen av den globala whiskymarknaden.

Läs mer om The Dalmore Link icon