In English

Japanska Tenjaku whisky finns att beställa

Nu finns den japanska whiskyn Tenjaku i Systembolagets fasta sortiment. Den prisbelönte masterblendern Kenji Watanabe har skapat en whisky med nyanserad, ren och mild smak.

Klicka här för att köpa

Nr 81763 | 329 kr | 40% vol. | 700 ml |

Tenjaku härstammar från staden Fuefuki som ligger i den östra delen av Kofu i Yamanashi. Området är framför allt känt för att vara Japans största persiko- och druvproducerande region och bjuder på sagolik natur. Landskapet är omgivet av Chichibubergen i norr och Misaka-området i söder. Härifrån har den japanska lärkan sin hemvist, varför tecknet för just lärka får pryda Tenjakus etiketter. Lärkans rena och finstämda sång är nämligen målbild för Tenjakus sensoriska karaktär.

Vatten och dess kvalitet är ovärderligt vid whiskyproduktion. Fuefuki får sitt fantastiska vatten från Misakabergen; 250 meter under marken sipprar rent underjordiskt vatten som filtreras genom porös vulkanisk sten. Förutsättningarna kunde med andra ord inte vara bättre för utspädning av finstämd blended whisky. Mineralinnehållet i vattnet ger whiskyn en elegant och välbalanserad smak.

Tenjakus Master Blender Kenji Watanabe har gjort sig ett namn som en av de stora japanska whisky- och vinmakarna. Han har jobbat i mer än 30 år, med ett oförtröttligt fokus på kvalitet och en övertygelse om att hantverk måste få ta tid.

Tenjaku lagras i tre år på fat innan den släpps till försäljning. Smaken är finstämd och nyanserad, med toner av aprikos, mandelmassa, honung, halm, örter och apelsinskal.