In English

Spring Village – Välsmakande viner i klimatsmartare förpackning

Spring Village

Spring Village är på många sätt det perfekta husvinet. Det riktar sig till den som vill ha ett gott och användbart vin – utan att behöva läsa in sig på vin eller vad det passar till för mat. Spring Villages viner erbjuder kvalitet till bra pris och passar som fördrink under matlagning samt till de flesta av våra favoritrecept.

Klicka här för att köpa/beställa

Nedan kan du läsa om de olika vinerna och kanske hitta din favorit.

Spring Village Syrah

SPRING VILLAGE SYRAH ORGANIC

Nr 2695 | 159 kr | 12,5 % vol. | 1500 ml | Sockerhalt 0,5 g/100ml

Spring Village Syrah Organic kommer i en 1,5-liters pouch, som formatet kallas, vilket är en påse försedd med tappkran och bärhandtag – som en bag in box utan box. Det ger betydligt lättare och med avsevärt lägre klimatpåverkan än två vanliga glasflaskor*

Inuti påsen hittar vi ett ekologiskt vin gjort på 92 % syrah och 8 % viognier från franska vingårdar. Druvorna skördas under månadsskiftet september och oktober. Vinifieringen är klassisk med jäsning i ståltankar och därefter två månaders ek-kontakt.

Vinet har en mild fatkaraktär och en fin tanninstruktur med ett långt avslut. Det passar utmärkt till sommarens alla grillmiddagar och även till pasta, lasagne, stroganoff, ugnsrostade rotfrukter, vegetariska rätter, bufféer och ostar. Passar även utmärkt på egen hand.

Spring Village

SPRING VILLAGE ROSÉ GRENACHE SYRAH

Nr 79451 | 79 kr | 12 % vol. | 750 ml | Sockerhalt 0,4 g/100ml

Består av grenache och syrah. Druvorna skördades med start från första veckan av september i södra Frankrike. Vinet genomgår en försiktig pressning och skalen ligger med musten i endast några timmar innan de filtreras bort. Jäsningen sker svalt ca 15 grader under två veckor, för att behålla fräschör och friskhet i vinet. Vinet lagras sedan svalt på tankar av rostfritt stål i någon månad innan buteljering på lättviktsflaska (PET).

Vinet är medelfylligt och torrt med generös, frisk smak med toner av smultron och jordgubbar samt en frisk citrusavslutning. Servera vinet väl kyld som aperitif eller varför inte till tapas, lätt grillad kyckling, sallad eller stekt fisk. Ett mycket bra allround vin.

Spring Village

SPRING VILLAGE CHARDONNAY 2022

Nr 6803 | 85 kr | 12,5 % vol. | 750 ml | <0,8 g/100ml

Chardonnay 100%. Druvorna skördas tidig morgon mellan slutet av augusti till tidig september i Kalifornien. Vinet genomgår en försiktig pressning med väl kyld, 8-12 grader, jäsning för att behålla druvkaraktären och den friska syran. Vinet lagras svalt på tankar av rostfritt stål i 4-9 månader för att behålla fruktens fräschör. Buteljering sker på lättviktsflaska (PET).

Medelfylligt vin med generös och frisk smak av mogen tropisk frukt såsom mango, persika och en trevlig frisk avslutning med toner av citrus och lätt vanilj.

Servera vinet kylt till grillad kyckling, sallad eller stekt fisk. Alternativt som aperitif eller till hårdostar, såsom gruyère. Passar perfekt till bufféer och tillställningar utomhus tack vare den tåliga förpackningen.

Spring Village

SPRING VILLAGE MERLOT

Nr 6711 | 85 kr | 13 % vol. | 750 ml | Sockerhalt 1,2 g/100ml

Merlot 100%. Druvorna skördas tidig morgon mellan slutet av september till tidig oktober i Kalifornien. Vinet genomgår en försiktig pressning med påföljande varm, ca 25-30 grader, jäsning för att få bra färg och struktur på vinet. Vinet lagras på tankar av rostfritt stål i 4-9 månader för att behålla aromer och frukt. Buteljering sker på lättviktsflaska (PET)

SW Merlot är medelfylligt med mjuk smak med generös bärighet av mörka körsbär, plommon och björnbär. I doftpaletten samsas även en lätt ton av mocca.

Drick tillsammans med grillat fläsk- och nötkött, lamm, stekt fisk och ost eller bara som aperitif. Perfekt till bufféer och tillställningar utomhus tack vare den tåliga förpackningen.

Vinerna från Spring Village är buteljerade på en klimatsmartare PET-flaska. Den är tålig och kan lätt pantas i handelns vanliga returstationer. En PET-flaska innebär cirka 60 % lägre klimatpåverkan* jämfört med en motsvarande vinflaska i glas, när faktorer som förpackningsmaterial, produktion, re-cycling och transport av material vägts samman.

*Update of wine packaging LCA Final report 2018, Alko Oy, Gala Consulting Oy.

.