In English
  • Art.nr: 2695
  • Volym: 1500 ml
  • Pris: 159 kr
  • Alk.halt: 12,5 %

Spring Village Syrah Organic

Spring Village Syrah Organic är ett ekologiskt vin från Frankrike. Det har en nyanserad och kryddig karaktär med inslag av fat och mörka bär. Vinet kommer i praktisk påsförpackning, en så kallad pouch, som har en lägre klimatpåverkan och är lätt att återvinna. Dessutom perfekt för att ta med sig! Spring Village Syrah Organic är lätt att matcha till mat och finns i Systembolagets fasta sortiment.

Spring Village Syrah organic har lätt fatkaraktär, fin tanninstruktur och ett långt avslut. Det passar utmärkt till bufféer, grillmiddagar (gärna med hamburgare och halloumi på gallret), pasta, vegetariska rätter och ostar. Passar även utmärkt på egen hand.

Passar till

Dish icon

Buffé

Dish icon

Fågel

Dish icon

Fläsk

Spring Village är på många sätt det perfekta husvinet. Det riktar sig till den som vill ha ett gott och användbart vin – utan att behöva läsa in sig på vin eller vad det passar till för mat. Spring Villages viner erbjuder kvalitet till bra pris och passar som fördrink under matlagning samt till de flesta av våra favoritrecept.

Spring Village Syrah Organic kommer i en 1,5-liters pouch, vilket är en påse försedd med tappkran och bärhandtag – som en bag in box utan box. Förpackningen är betydligt lättare och med avsevärt lägre klimatpåverkan än två vanliga glasflaskor*. Dessutom tålig och kan handhas utan risk för glaskross. Pouch är mycket enkel att återvinna eftersom den består av ett och samma material.

Inuti pouchen hittar vi ett ekologiskt vin gjort på 92 procent syrah och 8 procent viognier från franska vingårdar. Druvorna skördas under månadsskiftet september och oktober. Vinifieringen är klassisk med jäsning i ståltankar och därefter två månaders eklagring.

Öppnad pouch förvaras svalt och håller i 3–4 veckor. Serveras vid 16–18 grader, gärna på karaff. Pouchen återvinns som plastförpackning.

*Källa: Update of wine packaging LCA – Final report Alko OY.