In English
  • Art.nr: 79451
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 79 kr + pant 1 kr
  • Alk.halt: 12 %

Spring Village Rosé

Spring Village Rosé är ett ekologiskt vin som har blivit omåttligt populärt tack vare sin torra, fräscha fruktighet och matvänliga stil. Alla viner i Spring Village-serien säljs i smarta förpackningar och Spring Village Rosé kommer i praktisk och miljövänlig PET-flaska.

Spring Village Rosé i smart pet-flaska

Spring Village är på många sätt det perfekta husvinet. Vinserien riktar sig till den som vill ha ett gott och användbart vin – utan att behöva läsa på eller fundera på vad det passar till för mat. Spring Villages viner erbjuder alltid kvalitet till bra pris i smart förpackning och passar som fördrink under matlagning samt till de flesta av våra bästa vardagsrecept. Spring Village Rosé finns i Systembolagets fasta sortiment.

Det är lätt att glömma bort hur tacksamt det är att matcha rosévin till mat. Faktum är dock att rosévinets friska fräschör och struktur gör det till en perfekt partner till både lättare kötträtter, kyckling, fisk, sallad, olika typer av småplock och till krämiga anrättningar med fetare sås.

Spring Village Rosé har en torr frisk och fruktig smak med toner av smultron, jordgubbar, citrus och örter. Den är lätt att matcha till mat och enkelt att ta med sig!

Spring Village Rosé är gjord på de klassiska druvorna grenache och syrah från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Vinet har en bärig och inbjudande doft av mogna röda sommarbär som hallon och smultron med inslag av färska örter. Smaken är torr och frisk med fruktiga toner av smultron, jordgubbar, citrus och örter.

Druvorna skördades med start från första veckan av september. Vinet genomgick en försiktig pressning och skalen fick ligga kvar med musten i endast några timmar innan de filtrerades bort. Jäsningen skedde svalt cirka 15 grader under två veckor, för att behålla vinets fräschör och friskhet. Vinet lagras sedan svalt på tank av rostfritt stål i någon månad innan buteljering.

PET är den ultimata förpackningen när du ska ta med dig ett vin på utflykten, picknicken eller till sommarstugan: flaskan är tålig, lätt att bära med sig och enkel att panta på vanliga returstationer. En PET-flaska har dessutom ungefär 60 procent lägre klimatpåverkan* jämfört med en motsvarande flaska i glas, när olika faktorer som förpackningsmaterial, produktion, återvinning och transport av material beaktas.