In English
  • Art.nr: 2762
  • Volym: 1000 ml
  • Pris: 99 kr + pant 1 kr
  • Alk.halt: 13 %

Spring Village Pinot Noir

Spring Village Pinot Noir är gjort på 100 procent pinot noirdruvor från södra Australien. Vinet har en pigg och rödbärig doft och en sammetslen smak som är lätt att matcha till mat. Alla viner i Spring Village-serien säljs i smarta förpackningar och Spring Village Pinot Noir kommer i praktisk och miljövänlig PET-flaska om 1 liter.

Passar till

Dish icon

Buffé

Dish icon

Fågel

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Grönsaker

Spring Village Pinot Noir i Smart PET-flaska

Spring Village är på många sätt det perfekta husvinet. Vinserien riktar sig till den som vill ha ett gott och användbart vin – utan att behöva läsa på eller fundera på vad det passar till för mat. Spring Villages viner erbjuder alltid kvalitet till bra pris i smart förpackning och passar som fördrink under matlagning samt till de flesta av våra bästa vardagsrecept. Nu får serien utökning av Spring Village Pinot Noir i PET-flaska om en liter. Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment.

Spring Village Pinot Noir har en sammetslen smak med frisk syra och druvtypiska toner av hallon. Det är lätt att matcha till mat och enkelt att ta med sig!

Vinet är gjort på 100 procent pinot noirdruvor från regionen South Eastern Australia. Druvorna skördades nattetid för att behålla fräschör och aromer. Efter selektering och varsam krossning fick druvorna jäsa på ståltank innan slutlig blending och filtrering. Därefter fick vinet vilat ytterligare en tid på ståltank.

Resultatet är ett lättare vin med pigg, rödbärig doft och sammetslen smak. Doften bjuder på toner av röda bär, inslag av viol och viss örtighet. Det här vinet är som gjort för att matcha det mesta på picknickfilten, eller grillfesten för den delen. Fram med allt i från grillad kyckling, fläsk, kryddiga korvar, fransk potatissallad och primörer till pastasallad och nygrillad halloumi. Vinet serveras optimalt vid 16–18 grader.

PET är den ultimata förpackningen när du ska ta med dig ett vin på utflykten, picknicken eller till sommarstugan: flaskan är tålig, lätt att bära med sig och enkel att panta på vanliga returstationer. En PET-flaska har dessutom ungefär 60 procent lägre klimatpåverkan* jämfört med en motsvarande flaska i glas, när olika faktorer som förpackningsmaterial, produktion, återvinning och transport av material beaktas.

  • Doft
  • Pigg och rödbärig doft med inslag av hallon, viol och viss örtighet.
  • Smak
  • Sammetslen smak med mjukt inlindade tanniner och frisk, läskande syra.
  • Avslut
  • Rödbärig och örtig.