Ikoniska Rombauer Carneros Chardonnay har blivit en modern klassiker tack vare sin stilbildande och klassiska smak som utmärks av generösa, smöriga toner, tropisk frukt och elegant fatkaraktär. Rombauer Carneros Chardonnay har satt standarden för vad många förknippar med en riktigt fyllig chardonnay och hyllas kontinuerligt av världens vinkritiker.
Fågel
Fisk
Fläsk
Nöt
Ikoniska Rombauer Carneros Chardonnay har satt standarden för vad många förknippar med en riktigt fyllig, smörig chardonnay och hyllas kontinuerligt av världens vinkritiker. Den har bland annat varit med på Wine & Spirits Magazines lista över de ”10 best Chardonnays” varje år sedan 2004. Dessutom har den flertalet gånger förärats med en plats på WineSpectators topplista över världens 100 bästa viner – alla kategorier. Årgång 2023 har fått hela 93 poäng av Decanter.
Druvorna kommer från svala Los Carneros AVA som ligger i Sonoma och Napa County, nära San Pablo Bay. Här kan vinodlarna dra nytta av att bukten dagligen får in dimma och kyla från ”the Pacific current, vilket ger ett idealiskt klimat för odling av högkvalitativ chardonnay och pinot noir.
Rombauer Winery grundades år 1980 i Napa Valley av Koerner och Joan Rombauer. De flyttade från Escondido i södra Kalifornien år 1972 och fann snabbt ett hem på den mark där vingården nu ligger. Medan Joan arbetade på det berömda Stag’s Leap Wine Cellars, fortsatte Koerner att verka som flygkapten. År 1980 skapade de sitt första vin, en legendarisk cabernet sauvignon, som produceras än idag.
Vineriet har erövrat en speciell plats i Napa Valleys historia. Anläggningarna för vintillverkning har dessutom använts av flera ikoniska vinerier genom åren, inklusive Dominus, Spottswoode, Duckhorn, Merryvale och Corison.
Idag drivs vingården av andra och tredje generationen familjen Rombauer. De strävar efter att använda hållbara metoder när det är möjligt och att producera druvor av oöverträffad kvalitet, där varje flaska bär med sig arvet från tidigare generationers passion och hantverk.
Druvorna skördas varsamt för hand och får både jäsa och lagras på ekfat. Vinet rörs regelbundet om under lagringen (battonage), vilket ger en krämigare struktur och ökad komplexitet.