In English
  • Art.nr: 72859
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 139 kr
  • Alk.halt: 12 %

Riesling Returns

TGC Riesling Returns är ett torrt, mineraldrivet och fruktigt vin med läskande syra. Vinet är gjort på 100 procent ekologiskt odlade rieslingdruvor från tyska Rheingau. Finns i de flesta Systembolagsbutiker och kan beställas till samtliga butiker och ombud.

Riesling Returns är en knastertorr riesling från Rheingaus branta vingårdar. Doften är druvtypisk och nyanserad med fruktiga toner av mogen citrus, mineral, rosa stenfrukt, gröna päron, ananas, mango och vita blommor. Smaken är torr och fruktig med en frisk, läskande syra. Det finns toner av både mineral och solmogen stenfrukt och avslutet är torrt, rent och stramt.

Riesling Returns passar till asiatiska smaker med viss hetta, lättare fiskrätter eller ostron och andra färska skaldjur. Vinet gör sig även utmärkt på egen hand, som sällskapsdryck med eller utan tilltugg.

Druvorna skördas i början av september och får en varsam pressning. För att bevara fräschör och fruktighet får druvmusten jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar som håller 18°C. Vinet får sedan vila på jästfällningen under cirka tre månader för att utveckla djup och komplexitet innan slutlig blend och buteljering.