In English

Riesling Returns – En läskande pjäs inspirerat av tysk stålstil

Riesling Returns

Riesling Returns är en ekologisk pjäs från The Grape Collective som har rieslingdruvans omisskännliga krispighet. ”FYND! ” enligt Dina Viner (2022-06). Finns i utvalda butiker och i Systembolagets beställningssortiment.

Nr 72859 | 132 kr | 750 ml | 12,5 % vol. | Sockerhalt 0,5 g/100ml

Klicka här för att köpa/beställa

Doften är ung och druvtypisk i en pigg och fruktig stil med toner av mogen citrus, mineral, rosa stenfrukt, gröna päron, ananas, mango och vita blommor. Smaken är torr och fruktig med en frisk, läskande syra. Det finns toner av både mineral och solmogen stenfrukt och avslutet är torrt, rent och stramt.

Riesling Returns är som en dröm till asiatiska smaker med viss hetta, som en snabbmarinerad lax med soyabrynt smör eller grillade räkor med chilimayo. Det skäms inte för sig bland ostron och färska skaldjur och kan med fördel serveras som aperitíf, med eller utan tilltugg.

Druvorna skördas i början av september. Därefter sker en lugn och varsam pressning av den fina frukten. För att bevara fräschör och fruktighet får juicen jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar som håller 18°C. Vinet får sedan vila på jästfällningen under cirka tre månader för att utveckla djup och komplexitet innan slutlig blend och buteljering.

Klicka här för att köpa/beställa