In English

Riesling Returns – En läskande pjäs inspirerat av tysk stålstil

Riesling Returns är det första vinet från The Grape Collective. -”Ett fynd!”, Dina Viner 2021-08. Ett ekologiskt vin med krispig spets och monstruös etikett. Finns nu i utvalda butiker.

Klicka här för att köpa/beställa

Alk.halt: 12,5% vol. | Art.nr: 72859 | Volym: 750 ml | Pris 129 kr

TGC Riesling Returns är ett torrt, mineraldrivet och ekologiskt rieslingvin som fullkomligt vibrerar av syra. En läskande pjäs inspirerat av tysk stålstil med 100% rieslingdruvor från Rheingau. Stolt ryggrad kombinerat med kittlande frukt.

Vinet har en ung och druvtypisk doft i en pigg och fruktig stil med toner av mogen citrus, mineral, rosa stenfrukt, gröna päron, ananas, mango och vita blommor. Smaken är fruktig med en fräsch, knastrande torrhet och frisk, läskande syra. Det finns toner av både mineral och solmogen stenfrukt och avslutet är torrt, rent och stramt.

Riesling Returns är som en dröm till asiatiska smaker med viss hetta, som en snabbmarinerad lax med soyabrynt smör eller grillade räkor med chilimayo. Det skäms inte för sig bland ostron och färska skaldjur och kan med fördel serveras som aperitíf, med eller utan tilltugg.

Druvorna skördas i början av september. Därefter sker en lugn och varsam pressning av den fina frukten. För att bevara fräschör och fruktighet får juicen jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar som håller 18°C. Vinet får sedan vila på jästfällningen under cirka tre månader för att utveckla djup och komplexitet innan slutlig blend och buteljering.

Klicka här för att köpa/beställa