In English

Prisvinnande Zinfandel från Dark Horse Winery

Dark Horse Zinfandel

Dark Horse, med vinmakerskan Beth Liston i spetsen, har sedan starten 2010 haft visionen att leverera viner som överträffar förväntningar kring kvalitet, design och pris. I ”stallet” hittar vi en kraftfull och prisvinande Zinfandel med generösa toner av mörk frukt, läder och kryddor med en lång och balanserad eftersmak. Vinet finns tillgängligt i 187 butiker och beställningar online.

Alk.halt: 14,5% vol. | Art.nr: 4645 | Volym: 750 ml | Pris 101 kr

Klicka här för att beställa

Det amerikanska vinvarumärket Dark Horse har gjort sig kända för sina prisvinnande viner med jämn och hög kvalitet. Deras kvinnliga vinmakaren Beth Liston skapar viner med stor passion och nyfikenhet som tilltalar den moderna vinkonsumenten.

Dark Horse Zinfandel vann Guldmedalj i Berlin Wine Trophy 2017 – årgång 2015 samt AWC Vienna International Wine Challenge 2019 – årgång 2017 och nu senast GOLD både i Mundus Vini och IWSC med 95 poäng för årgång 2020.

I doftpaletten samsas generösa toner av mogna körsbär med behagliga toner av cederträ, vanilj och kakao. Smaken är medelfyllig, generös och frisk av körsbär och mörka plommon. Vinet har en torr, smakrik fruktig stil med bra tanninstruktur som avslutas med peppriga toner och varm kryddighet.

Dark Horse Zinfandel passar att servera till såväl rött kött och kryddiga korvar som smakrik fläskfilégryta med vitlök och örter. Den passar även fint till hårdostar som Parmesan och Pecorino.

Dark Horse Zinfandel