In English

Cazcabel Tequila Blanco – premiumtequila från Jalisco

Premiumtequilan Cazcabel Tequila Blanco har länge har varit mycket uppskattad på restaurang och släpps nu därför äntligen i Systembolagets beställningssortiment.

Alk.halt: 38% vol. | Art.nr: 53714 | Volym: 700 ml | Pris 325 kr

Klicka här för att beställa

Cazcabel Tequila Blanco är Cazcabels hjärteprodukt och görs på blå agave från hjärtat av Jalisco-regionen.  Agaven odlas på höglandet där mikroklimatet ger svala nätter. Det gör att agaven mognar lite långsammare än vad den gör på låglandet (åtta-tio år, jämfört med sju år), vilket ger mer komplexitet, aromatik och högre sockerhalt. Cazcabel är därför en mer aromatisk tequila, med fräscha och karaktäristiska agavetoner. Cazcabel Tequila Blanco görs enligt traditionella hantverksmetoder: den destilleras tre gånger i pot stills av koppar och kylfiltreras, vilket ger en krispig, ren och delikat tequila.

Doften är intensiv med uppfriskande toner av citrus och kryddig agavekaraktär.
Smaken är fräsch och krispig med inslag av citrus, svartpeppar och rustikt jordiga agavetoner.

Det gör att den här premiumtequilan lämpar sig utmärkt för cocktail och som avec eller shot.

Cazcabel produceras i ett prisbelönt mikrodestilleri i staden Arandas som ligger i hjärtat av regionen Los Altos. Det mexikanska höglandet omges av de mäktiga Jaliscobergen och staden är en av de två viktigaste orterna för tequilatillverkning i Mexico.

Klicka här för att beställa
Drinkar på Plantation Pineapple Alla drinkar
Alla drinkar