In English
  • Art.nr: 509
  • Volym: 700 ml
  • Pris: 559 kr
  • Alk.halt: 40 % vol.

Plantation XO Rom i lättare flaska

Plantation gör nu sina romflaskor lättare! Den ansedda romproducenten Plantation arbetar kontinuerligt för att se hur de kan minska sin miljöpåverkan utan att tumma på sin fantastiska kvalitet. För att minska sina utsläpp gör de nu sina romflaskor lättare och först ut är Plantation XO 20th Anniversary. I ett samarbete med Verallia France har den ikoniska flaskan fått en 30 procent lättare vikt, 355 gram per flaska, vilket totalt sätt är en besparing på 284 ton glas per år. Det är naturligtvis fortfarande exakt samma rom med samma komplexa smak.

Plantation XO 20th Anniversary i ny flaska med 30 procent lägre vikt

De nya romflaskorna är en del av Plantations hållbarhetsarbete som går ut på att minska utsläpp och miljöpåverkan. Plantation XO 20th Anniversary är först ut med att få en ny och lättare flaska. Detta är början på en djupgående strategi som successivt kommer att utökas till hela Plantations sortiment.

Genom samarbetet med glasdesignföretaget Verallia France, som har särskild expertis inom ekodesign, vill Plantation bevisa att det är möjligt att kombinera exceptionell kvalitet och hållbarhet. Trots den betydande viktminskningen i de nya flaskorna har Plantation och Verallia France lyckats behålla den ikoniska estetiken. Smakupplevelsen är naturligtvis fortfarande exakt densamma.

Plantation XO 20th Anniversary visar upp det bästa som Barbados har att erbjuda. Denna extraordinära rom togs fram för att fira Alexandre Gabriels 20 år som Master Blender för Plantation och är idag mångfaldigt prisbelönt. Plantation 20th Anniversary XO görs på melass från sockerrör som får jäsa i tre till fem dagar. Destillering sker i både kolonnpanna och pot still och den karaktäristiska dubbellagringen äger först rum i bourbonfat på Barbados under 8-15 år och sedan 2-10 år i cognacsfat i Frankrike. Slutresultatet visar upp intensitet, djup och balans.

Vårt projekt med lättare flaskor kombinerar design och teknisk kompetens. Vi har förskönat designen av vår karaktäristiska flaska samtidigt som vi har behållit styrkan och den upplevda värdet hos originalmodellen. Vi har haft ett nära samarbete med Verallia och deras expertis inom ekodesign sedan år 1999.

Pierre Casteuble

Kreativ förpackningsutvecklare på Plantation