In English

Plantation Rum med fokus på ursprung – Två unika lanseringar

Plantation Rum

Plantation Rum har under ledning av Master Blender och skaparen Alexandre Gabriel skapat två unika produkter där ursprung är i fokus. Vintage Panama 2010 – en skatt från Centralamerikas djungel, samt Plantation Sealander – en blend från tre olika karibiska öar som färdats över lika många hav. Båda finns tillgängliga i beställningssortimentet den 31 November.

Plantation Vintage Panama 2010

Art.nr: 85816 | Pris 802 kr | Alk.halt: 51,4 % vol. | Volym: 700 ml

Vintage Panama 2010 släpps enbart i 324 exemplar och är Plantations tredje samling av singel-vintage rom från olika delar av världen, även kallad Terravera-kollektionen. Kollektionen hyllar varje områdes speciella terroir och lokala särdrag. Den fångar mångfalden, kulturen och de tidlösa produktionsmetoderna i dessa unika regioner. Kollektionen består av totalt sex exceptionella romsorter.

Alexandre Gabriel har handplockat denna rom direkt från de mystiska djunglarna i Panama, där han upptäckte Don José Distillery. Beläget vid vad som tidigare var Panamas första sockerbruk, erbjöd denna avlägsna plats den perfekta skatten för romentusiaster. Genom att välja ut 22 fat av den finaste Panama 2010 vintage, är Alexandre’s urval format av de frodiga regnskogarna och de vidsträckta sluttningarna som omger destilleriet. Regionens tropiska förhållanden och fuktiga klimat bidrar till romens karaktäristiska drag.

Plantation Rums signum, dubbellagringen, innebär i detta fall att rommen först lagrats i 8 år i Centralamerika och därefter ytterligare 5 år i Frankrike på franska ekfat för ytterligare mognad.

Doften är fruktig och aromatisk med inslag av färsk kokos, dill, plommon, nektarin, citrus, mandel, kanel, vanilj, honung och sesam. Smaken är färsk, fruktig och kryddig med smaker av päron, bär, apelsin och hintar av kaffe och peppar. Eftersmaken är lång och torr med smaker av kokos, banan, tobak, kryddor, choklad och lakrits

Plantation Sealander

Art.nr: 85821 | Pris 501 kr | Alk.halt: 40 % vol. | Volym: 700 ml

Plantation Rum Sealander har genomgått en exceptionell resa från fat till flaska, som sträckt sig över tre hav. Sealander kombinerar de främsta egenskaperna från tre öar som är kända för sin romproduktion: Barbados, Mauritius och Fijiöarna. Under ledning av Alexandre Gabriel, har man genom Sealander förverkligat en långvarig dröm att skapa denna unika produkt.

Genom att använda sig av Fijiöarnas mineralrika vulkaniska jord har varje fat från Rum Co. of Fiji berikats av det varma, tropiska klimatet som är unikt för Sydostasien. Resultatet är en rom med intensitet, där kolade fat ger ytterligare struktur, form och fruktighet. Rommen från Barbados som lagrats vid de kristallklara stränderna vid Brighton Beach, är en upplevelse full av elegans, vaniljtoner och hantverksmässighet. När dessa två pärlor berikas ytterligare genom tillsatsen av en tredje rom, direkt från Saint Aubin Distillery på Mauritius, som bidrar med sina gräsiga och örtiga toner, skapas en komplett rom i perfekt harmoni.

Doften på Sealander är mild och rik i inledningen med dofter av päron, kvittenmarmelad, krusbär och en antydan av rökig melass. Smaken är rik och delikat med inslag av klöverhonung, lakrits, bivax, vaniljfudge och torkade plommon. Avslutningen är lång och ihållande med smaker av kokt äpple, tonkaböna och torkad banan.