In English

Plantation Isle of Fiji – En hyllning till önationen och dess makalösa skönhet

Plantation Isle of Fiji

Plantation Isle of Fiji är den anrika producentens tropiska rom från Fijiöarna. Ett paradis i Söderhavet där terroiren satt sin unika prägel med en karaktäristiskt fruktig stil. Smaken är fyllig och djup med toner av vaniljkola, honung, ingefära och fruktiga inslag av plommon och kokos. Plantation Isle of Fiji finns i Systembolagets beställningssortiment.

Nr 82110 | 391 kr | 40 % vol. | 700 ml

Klicka här för att beställa

Plantation Isle of Fiji är gjord på melass som har destillerats både i kolonn- och traditionell potstillpanna. Därefter har spriten lagrats på amerikanska bourbonfat i tropiskt klimat under två till tre år innan den skeppats till cognacshuset Masion Ferrand i sydvästra Frankrike, för ytterligare ett års lagring på fat som tidigare innehållit cognac. Att dubbellagra rom på två kontinenter ger en egen stil till Plantations rom och är en av anledningarna till de många utmärkelser som Plantation fått vid världens stora dryckestävlingar.


Fijiöarna anses vara en optimal plats för att odla sockerrör. Den vulkaniska jorden, världens renaste vatten och den jämna höga temperaturen ger sockerrören en sockerhalt som är högre än någon annanstans i världen. Denna unika terroir sätter sin egen fruktiga stil på ögruppens rom, som till en början doftar intensiv melass och päron. Därefter kommer fruktiga toner med äpplen, päron, krusbär och kryddigare aromer med muskot, vanilj och en liten stillsam rökighet. Smaken är fyllig och djup med toner av vaniljkola, honung, ingefära och fruktiga inslag av plommon och kokos.

Den passar utmärkt att avnjuta som den är eller som en exotisk longdrink med kokosvatten och citronjuice

Plantation Isle of Fiji