In English

Plantation Extrême Collection n ̊4 Long Pond ITP 1995 – exklusivt för Sverige

Extrême är Plantations mest exklusiva limiterade range och är mycket åtråvärd. Sverige är en av åtta utvalda länder som får sin egen blend. Extrême Collection n ̊4 Long Pond ITP 1995 blir tillgänglig i Systembolagets tillfälliga sortiment den 4e november. Artikelnumret är 81515 och priset 2 499 kr. Som en av våra följare har du möjlighet att beställa den redan idag.

Plantation Extrême Collection är noggrant utvalda och ytterst begränsade vintagebuteljeringar från några av de mest exklusiva faten från några av de mest legendariska destillerierna. Plantations grundare Alexandre Gabriel har i samarbete med dessa romdestillerier valt ut 8 av de bästa och mest prestigefulla faten.

Den svenska utgåvan är destillerad vid det legendariska Jamaica-destilleriet Long Pond, vars historiska rötter går 250 år tillbaka i tiden. Long Pond är det destilleri på Jamaica som främst representerar den klassiska esterrika rom som gjort Jamaica till världens kanske mest hyllade romnation. Plantation Extrême n ̊4 Long Pond ITP 1995 destillerades 1995 i en klassisk John Dore-potstill. Efter 23 år skickades det amerikanska bourbonfatet över Atlanten för att slutlagras under två år på fransk ek hos cognacshuset Maison Ferrand i södra Frankrike.

Doft: Mycket fruktig där mogna och gröna exotiska frukter möts i en stillsam kryddighet med eleganta toner av kanel, kummin, choklad, mandel och valnötter.

Smak: Blommig, lång och kraftfull. Karamelliserad ananas och mörk choklad med inslag av röda körsbär, torkad aprikos och mogna päron.

Artikelnummer: 81515 | Alk: 62,6% | Pris: 2 499 kr | Vol: 70 cl | Antal flaskor: 456

Plantation Extrême finns i Systembolagets tillfälliga sortiment och lanseras 4e november 2020. Du som följer oss kan beställa den redan idag via nedanstående länk:

Klicka här för att beställa Plantation Extrême