In English

”Pinnvinet” – friskt, fruktigt och ekologiskt vitt vin från Cantina Zaccagnini

Pinnvinet

Upplev Italien med vårt friska, fruktiga, ekologiska vita vin från Cantina Zaccagnini, känt som ”Pinnvinet”.

Alk.halt: 12,5% vol. | Art.nr: 70297 | Volym: 750 ml | Pris 111 kr

Klicka här för att beställa

Många har upptäckt vinet i den charmiga flaskan med den fastknutna lilla pinnen. Den lilla kvisten kommer från vinterbeskärningen av samma vinrankor som druvorna vuxit på, därav namnet ”Dal Tralcetto” som fritt översatt betyder ”från kvisten”.

Vinet, som kommer från Terre di Chieti i Abruzzo, görs på 90% Pecorinodruvor och 10% Chardonnaydruvor, enligt senaste teknik med kallmaceration, försiktig pressning i vakuumpress samt temperaturkontrollerad sval och lång jäsning på tankar av rostfritt stål. För att bevara maximal fräschör har vinet lagrats på ståltank.

Cantina Zaccagnini dal Tralcetto Pecorino har en frisk och fräsch doft av vita blommor, persikor och päron. Smaken är medelstor, fruktig, fräsch, balanserad och saftig av persikor, päron, gröna druvor, citron samt ett fräscht och aromatiskt slut.

Vinet passar mycket bra till trevligt sällskap, skaldjur, pasta med fisk och skaldjur, gravad lax med gravlaxsås, fisk med olivolja och citron, rätter med ljust kött och som partner till osten pecorino.

Pinnvinet