In English

Piccini Collezione Oro Riserva – Italiens mest sålda Chianti

Piccini Riserva

Piccini Collezione Oro Riserva 2019 är ett smakrikt vin med generös mörk frukt av mogna körsbär och cassis. Den balanserade ekfatskaraktären, tillsammans med kryddiga toner av rosmarin och viol, ger vinet en imponerande djup i smaken. Hyllat av kritiker både i Sverige och internationellt. Finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Nr 55772 | 109 kr | 13,5 % vol. | 750 ml | Sockerhalt < 0,3 g/100ml

Klicka här för att beställa

Soliga Toscana är Italiens mest kända vinregion. Mytomspunnen och älskad tack vare sin vackra landsbygd och sina goda viner, strategisk placerad på den italienska västkusten. I det varma maritima klimatet trivs traktens okrönta drottning, sangiovese – eller ”Jupiters blod” som de gamla romarna kallade denna ädla druva, basen i storheter från både Brunello di Montalcino och Chianti.

Piccini Piccini Collezione Oro Riserva 2019 är ett balanserat vin med livfull karaktär, gjort på handplockade druvor varav 90% sangiovese och 10% cabernet sauvignon. Vinet lagras i 9 månader på en mix av fat där 30% lagras på franska 225 liters ekfat och resterande 70% i stora ek-tonneau.

Resultatet är en smakrik vinupplevelse som bjuder på generös mörk frukt, mogna körsbär och cassis. Den balanserade ekfatskaraktären tillsammans med kryddiga toner av rosmarin och viol ger vinet en imponerande djup smak. Vinets pigga syra ihop med en lagom dos tanniner gör den extra matvänligt, vi serverar den gärna till italienska klassiker pasta och pizza men även till grillat kött eller smakrika ostar.

Piccini Piccini Collezione Oro Riserva 2019 är Italiens mest sålda Chianti-vin* och hyllas av kritiker både i Sverige och internationellt!

“FYND! Det bästa jag smakat från denna producent” -Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen, feb-22
87p. ”Väldigt, väldigt lättgillad Chianti till mycket sympatiskt pris.” Livets Goda 150322
5 av 5 poäng. Full pott! Boxtoppen.se
96p. LucaMaroni.com, 89p. WineCritics.com, 89p. Fallstaff.com, 88p. Decanter

OM PRODUCENTEN

Familjen Piccini är verksamma i hjärtat av Chianti. Deras anrika historia tog sin början redan 1882 när Angiolo Piccini började framställa vin med endast 7 hektar till sitt förfogande. Idag drivs vinhuset av 4e generationen genom syskonen Mario och Martina Piccini, som nu förfogar över 400 hektar fördelade på 4 egendomar runt om i Toscana.​ De äger även vingårdar på Sicilien.

Vinhuset går i bräschen för det nya moderna Chianti med deras förmåga till innovation och kontinuerlig dynamik.​ Från deras enklare Chianti till prestigevinerna från egendomen i Montalcino finns de gemensamma nämnarna: kvalitet, drickvänlighet och respekten för ursprunget.

*Enligt försäljningsstatistik från IRI (iriworldwide.com).

Piccini